Ny solcellelov gælder fra i dag

SOLCELLER: Tirsdag har regeringen fremsat den nye solcellelov. Det betyder, at sidste uges solcelle-aftale er trådt i kraft og vil gælde for alle fremtidige solcelleanlæg.

Sidste uges solcelleaftale er netop trådt i kraft.

Solcelleaftalen blev i sidste uge indgået mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti, og lovforslaget gælder fra det øjeblik, det er fremsat.

Det bliver forslaget tirsdag, oplyser ministeriet.

Dermed gælder de nye regler, så hvis man investerer i solcelleanlæg fra i dag, vil man være på en timebaseret nettomålerordning.

Det betyder, at man slipper for at betale afgifter, tariffer og PSO af den strøm, man bruger inden for den time, hvor den er produceret, men at man ikke længere kan "opspare" el på nettet til senere brug. 

For strøm, der bliver sendt ud på elnettet, vil solcelleejeren modtage 1,30 kr. pr. kWh, hvis anlægget bliver etableret inden udgangen af 2013.

Solcelle-ejere, som allerede har investeret i et anlæg før skæringsdatoen den 20. november 2012, vil være på den gamle nettomålerordning i en 20-årig overgangsperiode.

Forrige artikel Universiteter slår hul på sparegrisen Universiteter slår hul på sparegrisen Næste artikel Helle Thorning alene ved forhandlingsbordet Helle Thorning alene ved forhandlingsbordet