Ny honorarkonsul i Hamborg

Advokat Susanne Beck Nielsen er udnævnt til honorarkonsul i Hamborg pr. 1. august og skal fremover arbejde for at styrke både danske virksomheder og dansk kultur i byen.

Det danske Udenrigsministerium har udnævnt advokat Susanne Beck Nielsen til honorarkonsul i Hamborg. Hendes primære opgave bliver at hjælpe og rådgive danske virksomheder, som ønsker fodfæste i Tyskland, der er Danmarks største eksportmarked.

Set i lyset af beslutningen om at lukke det danske generalkonsulat i Hamborg i år, mener Susanne Beck Nielsen, at hendes nye rolle bliver særlig vigtig:

"Mere end 2300 danske virksomheder har datterselskaber i Tyskland, og 60 procent af dem ligger nord for Elben. Derfor mener jeg, det er afgørende, at Danmark er officielt repræsenteret i Hamborg, og jeg vil gøre mit bedste for at overtage de opgaver, som generalkonsulen tidligere har varetaget,” siger hun i en pressemeddelse.

Susanne Beck Nielsen er vokset op på en gård i Sønderjylland. Efter jurastudiet på Aarhus Universitet har hun blandt andet arbejdet for advokatkontoret Jørgen Pedersen & Poul Jansen i København, før hun i 1991 rykkede til Hamborg, hvor hun har boet og arbejdet siden.

I dag er hun indehaver af advokatfirmaet beck rechtsanwälte, som har ca. 40 medarbejdere og kontorer i både Hamborg og Berlin. For 15 år siden stiftede hun Dansk Business Club i Hamborg, hvor hun stadig er bestyrelsesmedlem. Hun er desuden Goodwill Ambassador for Hamborg, Copenhagen Capacity, samt Wonderful Copenhagen og lobbyist for HWF Hamburgische Gesellschaft für Wirtschaftsförderung.

Forrige artikel Dødsfald: SF-medstifter Herluf Rasmussen, 93 Næste artikel LA udnævner stribe nye ordførere