Ny forkvinde for Kvinderådet

Trine Porret Randahl Larsen (35) er valgt som ny forkvinde for Kvinderådet. Hun afløser Randi Iversen, Jordemoderforeningen, der efter 10 år på posten har valgt at takke af.

"Bredden i Kvinderådet er en enorm styrke, der betyder, at vi kan kæmpe på mange fronter, når det kommer til uligestilling," siger Trine Porret Randahl Larsen i en pressemeddelelse og fortsætter: "Der er stadig uligeløn mellem kvinder og mænd i Danmark, der er skræmmende høje tal om vold mod kvinder, det er fortsat nødvendigt at kæmpe for mere barsel til mænd, der er ikke lige repræsentation for kvinder og mænd på bestyrelsesgangene og på politisk beslutningsniveau. Og der foregår stadig handel med kvinder til sexindustrien." Som Kvinderådets repræsentant i European Women's Lobby har Trine Porret Randahl Larsen været stærkt engageret i europæisk ligestillingspolitik: "Ude i Europa er retten til abort under pres. I Tyrkiet, Litauen, Ungarn og Spanien strammes lovgivningen, og kvinders ret til at bestemme over egen krop sættes til side. Det er eksempler på konservative strømninger, som rammer de rettigheder, mange har troet var sikrede." Trine Porret Randahl Larsen er cand.mag i Moderne Kultur og Kulturformidling. Hun er ansat i Kræftens Bekæmpelse som projektleder. Hun repræsenterer De grønne pigespejdere i Kvinderådets styrelse, hvor hun har været medlem siden 2010.
Forrige artikel Mikkel Ballegaard ny KU-formand Næste artikel Stort fremmøde til glad 60-års reception for Bendt Bendtsen (K)