Ny bog lærer at skrive levende

BOG: Bogen "Bliv en dygtig ordkløver" er et konkret værktøj til de mange, der har behov for at skrive læsevenlige tekster, uden at de nødvendigvis er uddannet til det.

"Sproget skal være: Enkelt, let at læse og let at forstå". Det slår forfatteren Hanna Milling fast i sin nye bog om at skrive levende.

I bogen gennemgås den journalistiske metode, genrer og fortællemåder. Gennem en række eksempler, hvoraf flere har nogle år på bagen, får læseren gode råd om, hvordan teksten bliver så enkel og forståelig som muligt.

Der er også råd om at undgå de værste fælder i dansk sprog og grammatik, og bogen indeholder en række øvelser.

Der er flere og flere mennesker beskæftiget med at formidle. Kun et fåtal er uddannet i sprogfag som dansk, retorik og journalistik. Derfor er der ingen tvivl om, at en konkret værktøjsbog som denne bør kunne finde stor udbredelse. Man kan altid blive lidt bedre til at skrive og formidle.

Hanna Milling er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole 1989. Siden 2000 har hun udviklet og afholdt kurser i journalistik og dansk sprog. Hun har været chefredaktør for magasinet Idrætsliv og været journailst på Politiken og Altinget. Fra 2015 underviser hun hos Mediekursus.

"At skrive godt er et håndværk, sproget er vores værktøj, og derfor skal det være så skarpt, at man kan skære sig på det", siger Hanna Milling.

Bogen bærer præg af forfatterens livslange erfaring med og kærlighed til sproglig formidling. Den er behagelig at omgås, og den lærer fra sig på en uprætentiøs måde - hvad mere kan man forlange af en lærebog? Bare kryds- og bolleøvelserne er på den ene side lidt gammeldags men på den anden side helt nødvendige, når man tænker på, hvor mange forkerte kommaer, der sættes i det danske skriftsprog.

I boksen til højre gengives uddrag af bogen.

"Bliv en dygtig ordkløver" - af Hanna Milling. 99 kr., 97 sider. Varius Forlag. Netop udkommet.

Forrige artikel Kommuner dropper fusion med Danske Regioner Kommuner dropper fusion med Danske Regioner Næste artikel Få overblikket: Her er den store fusionsdebat Få overblikket: Her er den store fusionsdebat