Ny bestyrelsesformand i Vestjysk Bank

Bestyrelsen i Vestjysk Bank A/S har besluttet at nominere Steen Hemmingsen til valg til bestyrelsen med henblik på, at han efterfølgende kan udpeges som ny bestyrelsesformand.

Den nuværende bestyrelsesformand Carsten Andersen har af helbredsmæssige årsager set sig nødsaget til at fratræde som formand og bestyrelsesmedlem i Vestjysk Bank A/S med øjeblikkelig virkning. Bankens bestyrelse og ledelse beklager dybt, og bestyrelsen udtaler i den anledning i en pressemeddelelse: ”Det er med stor beklagelse, at vi har måttet tage formandens situation til efterretning. Carsten Andersen var arkitekten bag fusionen mellem Aarhus Lokalbank A/S og Vestjysk Bank A/S i begyndelsen af 2012, hvilket banede vej for gennemførelsen af en omfattende og nødvendig kapitalplan. Carsten Andersens kompetencer og entusiasme har i hans korte formandsperiode været til særdeles stor gavn for banken.” Carsten Andersen overtog formandsposten i Vestjysk Banks bestyrelse den 1. april 2012, da fusionen mellem Aarhus Lokalbank A/S og Vestjysk Bank A/S faldt endeligt på plads. Forud for dette havde han siden marts 2011 været bestyrelsesformand for Aarhus Lokalbank A/S. ”Carsten Andersen og jeg kom til den kriseramte Aarhus Lokalbank på samme tidspunkt,” fortæller adm. bankdirektør Vagn Thorsager. ”Situationen krævede et omfattende og meget spændende samarbejde for at manøvrere Aarhus-banken gennem krisen og senere skabe en løsningsmodel, der kunne bringe både Aarhus Lokalbank og Vestjysk Bank videre gennem en fusion og ved hjælp af en omfattende kapitalplan. Rent professionelt er Carsten Andersen en ildsjæl, der arbejder 100% målrettet med de opgaver, han påtager sig. Vi har haft en tæt, løbende dialog og i det hele taget et unikt samarbejde,” fortsætter Vagn Thorsager. ”Selv om Carsten Andersens pludselige udmelding rammer os hårdt følelsesmæssigt, er vi nødt til forretningsmæssigt at se fremad. Bankens bestyrelse har besluttet at nominere Steen Hemmingsen til nyvalg til bestyrelsen med henblik på, at Steen Hemmingsen efterfølgende kan udpeges som ny bestyrelsesformand. Steen Hemmingsen har accepteret nomineringen, hvilket både bestyrelsen og direktionen anser som meget tilfredsstillende. Steen Hemmingsens store erfaring inden for den finansielle sektor, økonomisk styring og generel ledelse vil være til stor gavn for Vestjysk Bank,” slutter Vagn Thorsager.
Forrige artikel Rokade på chefposterne i Udenrigsministeriet Næste artikel Eigil Andersen sygemeldt - Sanne Rubinke vikar