Nu vil Alternativet tjene penge på sine ideer

ELBÆK & CO.: Alternativet vil følge i Socialdemokraternes gamle fodspor og kombinere politik med foreningsliv og kommerciel virksomhed.

Alternativets ambitioner er større end Christiansborg. 

Partiet, der ved Folketingsvalget blev valgt ind med ni mandater, vil starte en kommerciel virksomhed, der skal finansiere partiets mål om bæredygtighed og grøn omstilling. Det skriver Ugebrevet A4

Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, fortæller, at der ikke er noget nyt i, at et politisk parti vil tjene penge ved siden af det politiske arbejde. Alternativet har hentet ideen hos Socialdemokraterne og kooperationsbevægelsen, hvor man startede alt fra mejerier og brugsforeninger til Arbejdernes Landsbank og store medier som Demokraten og Det Fri Aktuelt. 

"Vi har en landsorganisation, som er den frivillige del. Vi har partiet, som er offentligt støttet og en del af den offentlige struktur. Og på den private front vil vi sætte noget i gang, der er relevant for os. Vi synes, at det er rart at tjene vores penge, hvis det overhovedet er muligt," siger Uffe Elbæk til Ugebrevet A4.

Intet problem i at tjene egne penge
Uffe Elbæk vil overlade det til Alternativets landsorgansation at bestemme, hvad den kommercielle del af Alternativet præcist skal være. Blandt ideerne er "alt fra Alternativets energiselskab, en tænketank, et nyt medie eller en uddannelse". Han nævner muligheden for at lave Alternativets egen politiske uddannelse og understreger, at alle ideerne kun er boblere indtil videre, og at det hele selvfølgelig skal understøtte en bæredygtig omstilling.

Uffe Elbæk ser ikke et problem i at blive en ny kommerciel aktør. Han peger på, at det er bevægelsen og ikke partiet, der vil kunne drive kommerciel virksomhed. Samtidig vil der være vandtætte skodder mellem det politiske på Christiansborg og den kommercielle del, og sidst men ikke mindst skal der ifølge Uffe Elbæk være fuld gennemsigtighed omkring beslutninger og de penge, der bliver tjent.

Forrige artikel Skuffet minister: Naturorganisationerne er ukonstruktive Skuffet minister: Naturorganisationerne er ukonstruktive Næste artikel Helveg afløser Stampe i Folketinget Helveg afløser Stampe i Folketinget