Norge henter Hedegaard til grøn ekspertgruppe

Tidligere klimakommissær Connie Hedegaard udgør sammen med Idar Kreutzer fra Finans Norge et nyt ekspertudvalg, der skal udarbejde en overordnet strategi til styrkelse af Norges grønne konkurrenceevne.

På et pressemøde i formiddags præsenterede den norske Høyre-statsminister, Erna Solberg (H), og miljøminister Tine Sundtoft (H) regeringens nye ekspertudvalg, der skal lægge en strategi for grøn omstilling af norsk økonomi.

Dette udvalg består af Danmarks tidligere miljøminister og EU-kommissær Connie Hedegaard og Idar Kreutzer, der er administrerende direktør i erhvervslivets hovedorganisation Finans Norge.

Ekspertgruppen får til opgave at konsultere alle vigtige samfundsaktører, fra nationale virksomheder, over fagforeninger til forskere og miljøorganisationerne, og på baggrund heraf udarbejde en strategi, der kan styrke Norges grønne konkurrenceevne. 

”Klimatruslen er et stærk argument for omstilling i norsk økonomi. Det er vigtigt, at norsk erhvervsliv er forberedt på en lav-emissions-fremtid,” udtalte statsminister Erne Solberg på pressemødet.

Hun blev bakket op af sin klima- og miljøminister Tine Sundtoft:

”Fremtidens arbejds- og erhvervsliv skal være grønt, smart og nyskabende. Målet er, at norsk erhvervsliv kan bidrage til at udvikle gode løsninger, som kan reducere udslip af drivhusgasser, både ude og hjemme.”

Hun argumenterede videre:

”En bredt anlagt og offensiv politik kan sammen med godt tilrettelagte virkemidler stimulere omstilling og grøn konkurrenceevne […]. Der er ikke konflikt mellem økonomisk vækst og emissionsreduktion, det viser rapporter som eksempelvis New Climate Economy. Regeringen arbejder målrettet med klimapolitik, og udvalget bør drage nytte af andre udredninger og politiske processer.

Udvalgets endelige anbefalinger skal være Norges regering i hænde til oktober 2016.

Forrige artikel Mangeårig cheføkonom i KL takker af Næste artikel Gennemgribende ledelsesændring i Nordea