Minister: Avisannoncer skal holde flygtninge væk

FLYGTNINGE: Integrationsminister Inger Støjberg (V) melder sig klar til at iværksætte en avisannonce-kampagne i udenlandske aviser, med formålet at flygtninge skal holdes væk fra Danmark.

Annoncer i udenlandske aviser skal få flygtninge til at blive væk fra Danmark.

Det siger integrationsminister Inger Støjberg (V) til DR Nyheder.

Forslaget fra ministeren kommer på baggrund af et omstridt dokument fra EU’s grænseagentur, Frontex, som skulle vise, at menneskesmuglere vejleder flygtninge ved at sammenligne vilkår, der er for flygtninge i forskellige europæiske lande.

Ifølge Inger Støjberg er det et bevis på, at niveauet for de danske velfærdsydelser har indflydelse på, hvor mange flygtninge som søger til Danmark.

“Frontex (EU's grænseagentur, red.) siger, at de her ting florerer. På sociale medier og også på hjemmesider, der har det formål at oplyse. Så der er ingen tvivl om, at der er rigtig mange flygtninge, der er særdeles velorienterede,” siger Inger Støjberg til DR Nyheder.

Integrationsministeren understreger, at annoncerne skal indeholde nøgtern information om de asylstramninger og nedskæring på ydelser, som regeringen lægger op til at vedtage.

Dansk Folkeparti, som tidligere selv har foreslået, at officielle Youtube-videoer skal skræmme flygtninge væk fra Danmark, roser integrationsministerens forslag.

Enhedslisten og SF harcelerer derimod mod ideen om avisannoncer. “Pinligt” og “forargeligt”, lyder det fra de to partier.

Forrige artikel Træg dansk velfærdseksport kan løftes - men vejen er lang Træg dansk velfærdseksport kan løftes - men vejen er lang Næste artikel EU’s borgerdemokratiprojekter fejler på stribe i Danmark EU’s borgerdemokratiprojekter fejler på stribe i Danmark