Mindeord: Sparekassedirektør Kjeld Christensen (93)

Sparekassedirektør cand.polit. Kjeld Christensen, Frederiksberg, er død, 93 år, og i den anledning skriver tidligere ordførende direktør i Sparekassen SDS og formand for Danmarks Sparekasseforening Lars Eskesen mindeord.

Med Kjeld Christensens død næsten 94 år gammel er en af de helt centrale skikkelser i bank- og sparekasseverdenen i 1960'erne og 1970'erne gået bort.

Uden Kjeld Christensen som drivende kraft var der ikke blevet sat en stopper for den nedadgående spiral, som utidssvarende struktur og lovgivning og manglende forretningssans havde bragt sparekasserne ind i siden 1950'erne.

Omfattende fusioner, gennemførelse af tidssvarende lovgivning, der satte sparekasserne til at konkurrere på lige fod med bankerne, og ikke mindst etableringen af sparekassernes enestående samarbejde gennem Sparekassernes Datacenter (SDC), der bragte sparekasserne helt i front teknisk, ville ganske enkelt ikke være blevet til virkelighed uden Kjeld Christensens indsats.

Selv blev jeg som ung, nyansat økonom begunstiget af at opleve Kjeld Christensen på nærmeste hold lige efter dannelsen af Nordens største sparekasse, SKS i 1970.

Jeg kan ikke fornærme andre ved at sige, at Kjeld Christensen var en af de mest imponerende begavelser, jeg har mødt. En naturlig myndighed og et ydre, de fleste måtte misunde ham, kombineret med en evne til at tænke langt og strategisk, gjorde, at hans indflydelse var omvendt proportional med den let tilbagetrukne position i offentligheden, han foretrak.

Forrige artikel Mindeord: Region Midtjyllands vicedirektør Kjeld Martinussen (61) Næste artikel Jens Ring tilbage i EU-repræsentationen