Mindeord: R-organisationskonsulent Johannes Sørensen (60)

Seniororganisationskonsulent hos Radikale på Christiansborg, cand.theol. Johannes Sørensen, er død af kræft, 60 år gammel. Politisk leder Morten Østergaard, landsformand Klaus Frandsen og formand for Radikale i Odense Thorkild K. Maarbjerg skriver mindeord om "et enestående menneske".

Johannes Sørensen begyndte for 19 år siden i det radikale partisekretariat, hvor han gennem en årrække bestred en række poster med den altovervejende opgave at være bindeleddet mellem den politiske og organisatoriske del af partiet og foreningerne og dermed det radikale partis medlemmer.

Johannes Sørensen var ofte partiets bagstopper. Manden, der tog sig af udfordringer, hvor løsningerne ikke lå ligefor, men krævede kreativitet. Han havde ikke kun kompetencer i relation til organisering og valgkampe. Også vedtægtsproblematikker samt personlige relationer, internt og eksternt, beherskede og dyrkede Johannes Sørensen til fulde. Med indsigt, tålmodighed og humor. Han indgød tillid, var værdsat af alle og prioriterede altid samtale og samvær med politikere, tillidsfolk og kolleger, når chancen bød sig. 

Johannes Sørensen stoppede som seniororganisationskonsulent i juni på grund af en kræftsygdom. Radikale Venstre skylder ham uendeligt meget for den indsats, han ydede som den perfekte embedsmand gennem årene, hvor ansvarsbevidstheden, ikke mindst over for det radikale bagland i landsforbundet, var enestående, og mange vil mindes hans lune og betænksomhed.

Johannes Sørensen var et enestående menneske.

Forrige artikel Qvortrup får sit eget politiske tv-program Næste artikel Hans Gammeltoft-Hansen formand for Trossamfundsudvalget