Mindeord: Politisk rådgiver Henrik Larsen (50)

Politisk rådgiver Henrik Larsen er død, 50 år gammel, og i den anledning skriver redaktionschef på Weekendavisen Klaus Wivel mindeord.

For nylig døde Henrik Larsen i en alder af blot 50 år efter et kort kræftforløb.

Jeg lærte Henrik at kende på Virum Gymnasium i slutningen af 1980erne, og vi boede sammen i studieårene i kollektivet Guttebo i Hellerup sammen med tre andre Virum-drenge og et stort muntert slæng af venner, der ofte lyste natten op med fester, debatter, øl, pot og musik.

Hvis Lemchesvejs naboer gik i seng til tonerne af Neil Young, Tom Waits og C.V. Jørgensen samt til intense udlægninger af den yngre Karl Marx’ betydning for vor tid, er det i høj grad Henrik, de bør sende en taknemmelig tanke.

Henrik var en højt begavet mand, som man skulle stå tidligt op for at turde måle sig intellektuelt med, han havde en herlig kynisk form for humor, men foldede sig smukkest ud på den guitar, han var så eminent til at spille på. Her evnede han ikke at skjule, at han også havde en poetisk side.

At han senere skulle gå ind i politik og agere pressemand på SF’s indre linjer, kan ikke overraske nogen. Han blev rådgiver for Villy Søvndal og var med til at præge partiets gyldne tid. Senere nød også Astrid Krag og Pia Olsen Dyhr glæde af hans indsigt, og han udviklede et fint, vedvarende venskab med Halime Oguz.

50 år er alt for kort tid. »Der er ingen retfærdighed til«, som C.V. synger.

Mindeordet er først bragt i Politiken 20. august. 

Forrige artikel Dødsfald: Fhv. generalsekretær i MS Jørgen Andersen (92) Næste artikel Ny redaktør på Altinget Udvikling og Altinget Kultur