Mikkel Vedby i spidsen for statskundskab på KU

Professor Mikkel Vedby Rasmussen skal være ny leder af Institut for Statskundskab ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Når efterårssemesteret går i gang på Københavns Universitet, bliver det med en ny mand i front for Institut for Statskundskab.

Her skal Mikkel Vedby Rasmussen overtage posten som institutleder efter Lars Bo Kaspersen, skriver universitetet i en pressemeddelelse.

Mikkel Vedby Rasmussen forsker blandt andet i international politik, forsvarspolitik, globalisering og konflikter - og er selv uddannet fra Københavns Universitet. Han blev cand.scient.pol. i 1997 og ph.d. i 2001, og han har desuden en MSc-grad i International Relations fra London School of Economics and Political Science.

Ledelse er heller ikke fremmed for den 43-årige professor. Han har høstet erfaring på den konto som institutleder for Dansk Institut for Militære Studier og centerleder for Center for Militære Studier ved Institut for Statskundskab. Mikkel Vedby Rasmussen har også, omend kortvarigt, bevæget sig udenfor forskningsverdenen og arbejdede i en periode som kontorchef i Forsvarsministeriet.

Med Mikkel Vedby Rasmussen ved roret får instituttet, ifølge Det Samfundsvidenskabelige Fakultets dekan, Troels Østergaard Sørensen, en ny institutleder, som er både innovativ og fuld af energi. Og det er det, der skal til for at løfte forskningen og uddannelsen af de studerende på instituttet til nye højder.

"Institut for Statskundskab har i de senere år udviklet sig succesfuldt på mange områder. Kvaliteten af instituttets forskning og uddannelse er styrket, og instituttets internationalisering og eksterne relationer er centrale pejlemærker for den kommende institutleder. Også øget studiefremdrift, reduceret frafald og fokus på beskæftigelsesmuligheder i den private sektor skal fortsat have stor opmærksomhed fremover," siger Troels Østergaard Sørensen i pressemeddelelsen.

Mikkel Vedby tiltræder 1. september. 

Forrige artikel Kirsten Normann bliver Jonas Dahls afløser Næste artikel Venstres EP-sekretariat får ny mand i front