Michael Dyrby stopper på TV 2

AFSKED: Michael Dyrby stopper per dags dato som nyhedsdirektør i TV 2 af private årsager.

TV 2's nyhedsdirektør, Michael Dyrby, forlader sin stilling. Det oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

Dyrby orienterede mandag TV 2's ledelse, og ifølge den nu forhenværende nyhedsdirektør er det hans eget valg at forlade TV 2.

”Jeg har mandag orienteret Merete Eldrup, og vi er enige om, at det ikke kan være anderledes i den nuværende situation. Jeg har for nylig haft en kortvarig affære. I den anledning har jeg truffet nogle hensynsløse og forkerte beslutninger, der har sat mig i en sårbar position,” siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

”I forbindelse med affæren har der været udvekslet kompromitterende materiale. Det er beskyttet af lov om privatlivets fred, men kan udnyttes. Jeg har ikke været udsat for afpresning, men materialets tilstedeværelse er nok. Det er nødvendigt, at en nyhedsdirektør både internt og eksternt bliver respekteret og opfattet som en leder, der træffer velovervejede og rigtige beslutninger,” siger han.

Michael Dyrby er uddannet på Journalisthøjskolen i 1989, hvorefter han blev ansat på TV 2  Midt/Vest og senere på TV 2 Østjylland. I 1994 blev han nyhedschef på TV 2, og i 2010 blev han forfremmet til nyhedsdirektør, hvor han også indtrådte i direktionen.

TV 2's administrerende direktør, Merete Eldrup, beklager Michael Dyrbys opsigelse, men respekterer hans beslutning.

”Michael Dyrby har været en engageret kollega og en kompetent nyhedsdirektør, som har tjent TV 2 i mange år og været med til at sikre vores position i nyhedsbilledet i dag. Jeg vil gerne takke Michael Dyrby for indsatsen og for samarbejdet, og jeg ønsker ham alt det bedste fremover,” siger hun.

Michael Dyrby er allerede fratrådt, og nyhedschef og leder af Nyhedscenteret Mikkel Hertz konstitueres som nyhedsdirektør.

Forrige artikel Gjerskov langer ud efter S-toppens udlændingekurs Gjerskov langer ud efter S-toppens udlændingekurs Næste artikel EU-Kommissionen revser Tyrkiet i rapport EU-Kommissionen revser Tyrkiet i rapport