Michael B. Elmer i spidsen for Irak- og Afghanistankommissionen

Justitsminister Morten Bødskov (S) har onsdag formelt nedsat Irak- og Afghanistankommissionen med Sø- og Handelsrettens vicepræsident Michael B. Elmer som formand.

Efter kommissoriet har undersøgelseskommissionen til opgave dels at undersøge og redegøre for baggrunden for den danske beslutning om at deltage i krigen i Irak, dels at undersøge og redegøre for, hvad danske myndigheder har foretaget sig i forbindelse med tilbageholdelsen af personer under krigene i henholdsvis Irak og Afghanistan. Undersøgelseskommissionen har fået følgende sammensætning: Vicepræsident Michael B. Elmer, Sø- og Handelsretten, er efter fælles indstilling fra Østre og Vestre Landsret udpeget som formand for undersøgelseskommissionen. Advokat Jeppe Skadhauge er efter indstilling fra Advokatsamfundet udpeget som kommissionens advokatmedlem. Professor, dr. jur. Jørgen Albæk Jensen, Aarhus Universitet, er som universitetsjurist udpeget som medlem af kommissionen. Desuden er advokat Jens Lund Mosbek udpeget som udspørger for kommissionen.
Forrige artikel Elbæk udråbt til Årets Yndlingsoffer af Svikmøllen Næste artikel Danmarks største læserbrevsdebattør død