Messerschmidts mor vil være politiker

Mor til europaparlamentariker og tidligere folketingsmedlem Morten Messerschmidt (DF) 53-årige Inge Messerschmidt vil være kommunalpolitiker i Frederikssund. Det skriver Jyllands-Posten.

Inge Messerschmidt har besluttet sig for at stille op til efterårets kommunalvalg for Dansk Folkeparti i Frederikssund, og hun går til valg på at give bedre vilkår til pædagoger, skolelærere og de ældre. Hun har selv prøvet at være langtidssygemeldt, langtidsledig og arbejdsløs, der er faldet for dagpengeperioden, så det er med den erfaring i bagagen, hun nu har valgt at gå ind i politik: "Jeg har været igennem det hele. Og jeg tænkte, at nu hvor jeg ikke kan få noget arbejde, så må jeg prøve noget andet. Jeg tror, at der er brug for en stemme fra en almindelig borger, der har prøvet at gå hele vejen gennem systemet," siger hun til Jyllands-Posten. Til trods for det velkendte efternavn, satser hun på at blive valgt på sine egne meritter og holdninger: "Der er både fordele og ulemper ved at hedde Messerschmidt. Jeg vil ikke komme frem som Messerschmidts mor, men som Inge Messerschmidt. Jeg kunne vælge at stille op under et andet navn, men jeg hedder nu engang dét, jeg hedder," siger hun til avisen.
Forrige artikel Dødsfald: Fhv. topchef i Sydbank Carsten Andersen, 67 Næste artikel Oliver Routhe Skov ny USA-korrespondent for DR