Messerschmidt kopierer debatindlæg fra britisk konservativ

KOPI: Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt bruger kendt britisk EU-skeptikers debatindlæg som sit eget på sociale medier.

BRUXELLES: "Skal jeg fortælle jer den værste ting om EU?"

Sådan starter et flammende udfald mod Unionen på EU-parlamentariker Morten Messerschmidts (DF) Facebook-side, som i skrivende stund har opnået mere end 1700 likes og er blevet delt cirka 600 gange på det sociale medie.

Det er dog også begyndelsen på et blogindlæg skrevet af den kendte britiske EU-skeptiker Daniel Hannan, fra hvem Messerschmidt med minimale ændringer har kopieret langt størstedelen af det opråb, som han tirsdag aften lagde ud til sine over 20.000 Facebook-venner og resten af offentligheden.

Indlæg er fra november måned
Hannan, der er britisk konservativ og blandt sit partis mest udtalte kritikere af det europæiske samarbejde, bragte originalteksten på sin meget læste blog hos den britiske avis the Telegraph i november måned. Her leverede EU-parlamentarikeren en svidende nedsabling af samarbejdet, hvor han udråber det værste ved EU til at være, at Unionens spilleregler opfindes hen ad vejen.

"Det betyder, at alle planer, du har lagt for livet ud fra en forventning om, at nogle ting står fast, kan blive ændret med tilbagevirkende kraft. Det betyder kort og godt, at der ikke er nogen troværdig og effektiv retsstat," skriver Daniel Hannan - og nu også Morten Messerschmidt.

Messerschmidts næsten én til én-gengivelse af Hannans tanker sker uden reference til den oprindelige ophavsmand.

Ingen politisk copyright 
DF-politikeren mener dog ikke selv, at der er noget forgjort i, at han har oversat store dele af Hannans debatindlæg og udgivet det i eget navn.

"Nu er der jo ikke copyright på politiske ideer, og derfor synes jeg, at det er helt fint. Jeg syntes, det var en fin tilgang, som Hannan havde. Så det har jeg brugt som inspiration," siger Morten Messerschmidt, der pointerer, at han selv har skrevet den sidste tredjedel af sit debatindlæg.

Han mener, at det er "pernittengrynstilgang" til intellektuel ophavsret at hænge sig i, hvem der er den oprindelige forfatter til det skrevne.

"Hvis vi skal gå og akkreditere hinanden for politiske ideer, så kunne vi jo ikke gøre andet," siger han.

Daniel Hannan selv er også kun glad for, at Morten Messerschmidt gør brug af hans tanker.

"Morten og jeg taler ofte sammen, og jeg er glad for, at han viderebringer nogle af mine ideer til et dansk publikum," siger det britiske konservative medlem af Europa-Parlamentet.

Forrige artikel Dyhr: Interessante perspektiver i førerløse S-tog Dyhr: Interessante perspektiver i førerløse S-tog Næste artikel Børsting stopper som spindoktor for Løkke Børsting stopper som spindoktor for Løkke