Merrild er ny formand for EU-landmænd

Formand for Fødevarer & Landbrug Martin Merrild er ny formand for den internationale europæiske landbrugsorganisation COPA. Han sætter sig dermed i spidsen for landbrugets stemme i EU.

Det står nu endelig fast, at det bliver formanden for Fødevarer & Landbrug, Martin Merrild, der også skal være ny formand for landbrugsorganisationen COPA.

En europæisk landbrugsorganisation, som er landmændenes stemme i Bruxelles, og som har 60 medlemsorganisationer fra forskellige EU-lande. Derudover er der 36 medlemmer fra partnerlande som Island, Norge og Schweiz.

Vedtagelsen af den nye formand blev endelig til et møde torsdag aften, hvor organisationens 60 medlemmer afgav deres stemme, og som altså resulterede i dansk formandskab.

"Det er bare sådan, at det arbejde, der bliver lavet her, er fuldt ud lige så vigtigt som det arbejde, der bliver lavet derhjemme. Det er der bare ikke altid en stor forståelse for," siger den nyudvalgte formand til Altinget og fortsætter:

"Der er ikke tilstrækkelig fokus på, hvor vigtigt det er, at vi gør vores indflydelse gældende i forhold til EU."

Martin Merrild er tidligere Venstre-politiker og har været borgmester i Struer Kommune. Han har desuden været formand for Landbrug & Fødevarer siden 2012.

Læs et uddybet interview med den nye formand her. 

Forrige artikel JP hylder Mchangamas ytringer Næste artikel LA med nyt dobbelt Holbæk-mandat