Merkel: Vi står bag Femern-forbindelsen

FEMERN: Selv om der er flere kritiske røster om Femern-forbindelsen i Tyskland, støtter den tyske regering projektet. Det slog kansler Angela Merkel fast, da hun tirsdag besøgte Danmark. 

Helle Thorning-Schmidt havde tirsdag fint besøg, da Tysklands kansler, Angela Merkel, gæstede Danmark.

Efter at have været i audiens hos dronning Margrethe på Amalienborg mødtes Merkel og Thorning på Marienborg for at vende både landenes indbyrdes forhold og Europas tilstand.

På det efterfølgende pressemøde dominerede Femern-forbindelsen emnerne. Kort tid forinden havde et bredt flertal i Folketinget vedtaget en anlægslov om selvsamme forbindelse.

Se hele pressemødet her

”Det er en af de vigtigste fælles projekter mellem Danmark og Tyskland. I Danmark har vi en talemåde, der siger, at man aldrig fortryder en bro. Når den er der, er det en fantastisk ting,” sagde Helle Thorning-Schmidt og fortsatte:

”Vi har en bro til Sverige, og den værdsætter vi rigtig meget. Vi tror, at Femern-forbindelsen vil være en succes for begge sider af grænsen.”

Europa vil rykke tættere sammen
Også Merkel slog fast, at hun er positiv over for projektet, selv om den planlagte forbindelse bliver kritiseret fra flere sider i Tyskland.

”Forbundsregeringen står selvfølgelig bag den aftale, som landene har indgået, og vi vil gøre alt i vores regerings magt for, at også landanlæggene bliver bygget, så denne forbindelse, som lader Europa rykke tættere sammen, bliver en realitet,” sagde forbundskansleren.

Hun forklarede den tyske modstand med, at det område, hvor forbindelsen skal igennem, er tyndt befolket, og at forandring altid giver anledning til bekymring, fordi folk har været vant til at leve i et stille område.

”Men jeg tror, vi kommer tættere på hinanden. Broen mellem Sverige og Danmark er et godt eksempel, og vi vil gøre alt for at speede processen op,” sagde Merkel.

Ifølge Helle Thorning-Schmidt vil Femern-forbindelsen kun gøre det dansk-tyske samarbejde endnu stærkere.

Forrige artikel Thorning og Merkel: Se pressemødet her Thorning og Merkel: Se pressemødet her Næste artikel Yahya-effekt: 12.000 nye underskrifter på tre uger Yahya-effekt: 12.000 nye underskrifter på tre uger