MEP forlader Dansk Folkeparti

Medlem af Europa Parlamentet for Dansk Folkeparti Rikke Karlsson har besluttet sig for at forlade partiet i protest mod partifællen Morten Messerschmidt. 

Dansk Folkepartis medlem af Europa Parlamentet Rikke Karlsson forlader partiet. Det skriver hovedpersonen selv på sin Facebook-profil.

"Jeg har igennem længere tid bedt om at få et regnskab fra de Europæiske Fonde, jeg sammen med Morten Messerschmidt, Anders Vistisen og Jørn Dohrmann har siddet som medlem af siden valget 2014. Jeg har siden forsøgt at få kontakt til Dansk Folkepartis ledelse for at få hjælp til at få undersøgt de faktiske forhold i fondene. Da dette ikke har været muligt, ser jeg mig derfor nødsaget til at frasige mig ethvert ansvar i forbindelse med disse fonde og ser derfor kun en udmeldelse af partiet som den eneste løsning," skriver Karlsson på sin Facebook.

Sagen drejer sig om de to fonde Meld (Movement for a Europe og Liberties and Democracy) samt Feld (Foundation for a Europe of Liberties and Democracy), hvor den nu tidligere partifælle Morten Messerschmidt er præsident i førstnævnte. Ifølge Rikke Karlsson blev hun i foråret af Morten Messerschmidt bedt om at underskrive fondspapirer, der skulle dokumentere hendes tilstedeværelse ved møder i fondene. Uden at hun havde deltaget i møderne eller havde kendskab til sit medlemskab af fondene.

Og på grund af partiledelsens manglende samarbejdsvilje forlader Rikke Karlsson altså Dansk Folkeparti. Hun fortsætter dog som løsgænger i Parlamentet. 

Forrige artikel Mindeord: Fhv. minister Bent Rold Andersen (86) Næste artikel Pertou March forlader SF