Lokal kandidat afløser Dyrby på stemmesedlen

VALG: Socialdemokraterne har nu fundet afløseren til John Dyrby Paulsen i Sjællands Storkreds.

Det står nu klart, hvem der skal være Socialdemokraternes nye folketingskandidat i Slagelsekredsen, efter John Dyrby Paulsen har meddelt, at han ikke stiller op igen. 

Den nye folketingskandidat blev fundet på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde mandag aften, hvor valget faldt på den lokale socialdemokrat Tom Block Larsen. 

"Så blev jeg valgt som Folketingskandidat for Slagelsekredsen. Jeg takker for jeres tillid og lover at gøre det bedste for at leve op til denne," skriver Tom Block Larsen på sin Facebook-profil.

Tom Block Larsen er 37 år, formand for den socialdemokratiske partiforening i Slagelse og arbejder i Forsvaret. 

Fra Folketinget til borgmesterkandidat
John Dyrby Paulsen meddelte i januar, at han ikke genopstiller ved det kommende valg efter ti år i Folketinget.

"Jeg har valgt ikke at genopstille, fordi jeg efter ti år i Folketinget gerne vil prøve noget andet, og jeg vil ikke bede vælgerne om at stemme på mig eller vores gode lokale folk om at arbejde for mit genvalg, vel vidende, at jeg har lyst til at lave noget andet," fortalte han.

John Dyrby Paulsen går i stedet efter at blive borgmesterkandidat for Socialdemokraterne i Slagelse Kommune, skriver Sjællandske.

Ny kandidat i København
Også i København har Socialdemokraterne valgt en ny folketingskandidat. Peter Hummelgaard overtog tidligere Karen Hækkerups gamle kreds, Tårnby-kredsen, og derved blev hans egen Sundby-kreds ledig. Her bliver det regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden Özkan Kocak, som overtager kandidaturet. Özkan Kocak er 38 år, uddannet økonom fra CBS og har to børn.

Han blev valgt ind i regionsrådet i hovedstaden ved valget i 2013, hvor han blandt andet er næstformand for IT- og afbureaukratiseringsudvalget og formand for Klimapolitisk Forum.


 

Forrige artikel DF får nyt folketingsmedlem DF får nyt folketingsmedlem Næste artikel En million EU-borgere vil forbyde dyreforsøg En million EU-borgere vil forbyde dyreforsøg