Løkkes nye regering præsenteres søndag

GRØNT LYS: Dronning Margrethe har sagt god for Lars Løkke Rasmussens smalle V-regering, som bliver præsenteret søndag formiddag.

Lørdag har Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen meddelt Dronning Margrethe, at han er klar til at danne regering udelukkende bestående af Venstre.

Det skriver Kongehuset i en pressemeddelelse.

”Hendes Majestæt Dronningen har herefter opfordret Venstres formand Lars Løkke Rasmussen til at danne en sådan regering,” hedder det i pressemeddelelsen.

Den nye regering forventes præsenteret søndag formiddag klokken 10 på Amalienborg, mens den fratrædende SR-regering skal i afskedsaudiens hos dronningen en time senere, nemlig klokken 11.

Fredag aften meddelte den kongelige undersøger Lars Løkke Rasmussen efter en middag med de tre andre borgerlige partiledere, at han ville danne en ren Venstre-regering. En uge er gået med forhandlinger, hvor det først skulle undersøges, om en flertalsregering med alle de blå partier havde gang på jord efter ønske fra Liberal Alliance. Det havde det ikke, og Lars Løkke Rasmussen fik derefter et nyt mandat fra dronning Margrethe til at danne en mindretalsregering.

Og det bliver en mindretalsregering med stort M. Venstre råder kun over 34 mandater, og vi skal helt tilbage til Hartlings rene V-regering efter jordskredsvalget i 1973 for at finde en smallere regering i Danmark.

Skatte-balladen er begyndt
I forbindelse med Løkkes udmelding fredag aften, kunne flere medier berette, at topskattelettelser bliver en del af regeringsgrundlaget. Men det kan blive en svær øvelse for den kommende V-regering, for Dansk Folkeparti har ikke i sinde at lægge stemmer til det. 

"Der er bestemt ikke indgået forhåndsaftaler om noget, heller ikke topskatten. Dansk Folkeparti er ikke gået til valg på at afskaffe topskatten, tværtimod er vi gået til valg på, at hvis der bliver penge til at lette skatten, så skal det foregå i bunden. Det står vi fast på," siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, til TV 2 News.

Det var ellers en noget anden melding, Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, kom med fredag aften. Topskattelettelser er en af Liberal Alliances højeste prioriteter, og Anders Samuelsen fortalte, at han er tryg ved, at den nye regering vil sænke skatten i toppen

Lars Løkke Rasmussen ventes at præsentere en regering, som består af færre ministre end den nuværende regering.

Forrige artikel Elbæk: Mange bække små gør et stort Å Elbæk: Mange bække små gør et stort Å Næste artikel S-profiler: Frederiksen skal søge indflydelse S-profiler: Frederiksen skal søge indflydelse