Løkke kåret som årets politiker på sociale medier

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har modtaget prisen som årets politiker på de sociale medier, som en anerkendelse af sin brug af Facebook.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) modtog onsdag prisen som årets politiker på sociale medier i TV2 News-magasinet Haug & Elberth. Det skriver TV2 på sin hjemmeside.

Det er Lars Løkke Rasmussens flittige brug af Facebook, der har fået de to eksperter i sociale medier, Astrid Haug og Benjamin Rud Elberth, til at pege på statsministeren som dette års vinder.

"Lars Løkke Rasmussen er uden sammenligning den toppolitiker, der bruger mest tid på de sociale medier. Han bruger Facebook proaktivt, og han bruger Facebook, når der har været kritiske sager. Han sidder der sent om aftenen og tidligt om morgenen. Prisen er en præmie for den tid og tilstedeværelse, han har lagt på Facebook," siger Astrid Haug om Lars Løkke Rasmussens brug af de sociale medier.

Benjamin Rud Elberth fremhæver derudover det særegne i, at Lars Løkke Rasmussen selv skriver sine opdateringer modsat mange andre politikere, der har rådgivere til at styre deres Facebook- og Twitter-profiler.

Løkke forklarede ved overrækkelsen, at de sociale medier giver ham mulighed for at få en fornemmelse af, hvad danskerne mener samt en mulighed for at nuancere kritiske sager:

"For mig som statsminister går alting gennem mediernes filter. Men så kan jeg nuancere gennem Facebook. Ligesom da jeg startede i politik i Græsted. Når den lokale avis havde skrevet noget om mig, så kunne jeg møde folk om lørdagen nede ved køledisken i Brugsen og nuancere sagerne. For mig er Facebook den køledisk, hvor jeg kan møde folk og nuancere tingene."

Lars Løkke Rasmussen har knap 186.000 følgere på Facebook.

Forrige artikel Jesper Lok indtræder i Unicef Danmarks præsidie Næste artikel Dødsfald: Fhv. formand for amterne og Det Etiske Råd Erling Tiedemann (83)