Løkke holder pressemøde om svensk grænsekontrol

FLYGTNINGE: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holder kl. 12 pressemøde om flygtningesituationen, efter at Sverige mandag morgen har indført id-kontrol ved grænsen.

Lars Løkke Rasmussen (V) vil på et pressemøde mandag kl. 12 i Statsministeriet redegøre for situationen, efter at Sverige mandag morgen har indført id-kontrol af alle personer, der rejser ind i Sverige.

Det svenske tiltag er indført for at begrænse antallet af asylansøgere til Sverige. Tiltaget betyder, at alle rejsende fra Danmark til Sverige skal have kontrolleret, om de har et gyldigt id-kort. For eksempel skal alle togrejsende mellem København og Malmø stige ud i Københavns Lufthavn for at blive kontrolleret.

Lars Løkke Rasmussen sagde i sin nytårstale, at den svenske id-kontrol kan skabe en situation, ”hvor vi må indføre grænsekontrol til Tyskland, hvis vi vurderer, at det er bedst for Danmark.”

På pressemødet deltager også justitsminister Søren Pind (V), integrationsminister Inger Støjberg (V) og transportminister Hans Christian Schmidt (V).

Forrige artikel Risbjerg: Blå bloks forspring skrumper Risbjerg: Blå bloks forspring skrumper Næste artikel Løkke indfører midlertidig grænsekontrol til Tyskland Løkke indfører midlertidig grænsekontrol til Tyskland