Video: Venstre præsenterer udspil, der skal give bedre lægedækning i Danmark

https://vimeo.com/586690570/3ad7eb122c

Mangel på læger er ifølge Venstre en af Danmarks store udfordringer, og derfor foreslår partiet, at vi skal have 1.700 flere praktiserende læger i 2035. 

”Alle danskere har ret til en god læge tæt på”.

Sådan lød det fra partiformand Jakob Ellemann-Jensen (V) på Venstres pressemøde efter deres årlige sommergruppemøde. Pressemødet blev i år holdt i Kolding, hvor Venstre bestrider borgmesterposten. Partiformanden indledte da også med at fortælle, at det kommende kommunal- og regionsvalg til november er en af årsagerne til, at Venstre præsenterer lægeudspillet nu.

Ifølge Ellemann-Jensen er mangel på læger en af de tre store udfordringer for Danmark i dag – udover klimaet og pres på selvstændige erhvervsdrivende – og derfor foreslår Venstre, at vi fremtiden skal have 1.700 flere praktiserende læger, end der er i dag. Partiformanden lod sundhedsordfører Sophie Løhde (V) uddybe:

”Derfor foreslår vi, at Folketinget i de kommende sundhedsforhandlinger indgår et forpligtende mål om, at Danmark skal have 5.000 praktiserende læger senest i 2035,” sagde hun på pressemødet.

Venstre vil skaffe flere læger ved blandt andet at opjustere antallet af studiepladser rundt i landet, ved at give økonomisk støtte til læger, der bosætter sig i steder, hvor der er lægemangel – og ved at give penge til bedre lægehuse.

Se hele Venstres udspil til bedre lægedækning her.

Forrige artikel Radikale fremlægger skoleudspil: Mere leg, færre tests og bedre uddannelse af lærere og pædagoger Radikale fremlægger skoleudspil: Mere leg, færre tests og bedre uddannelse af lærere og pædagoger Næste artikel Live: Konservative holder sommergruppemøde Live: Konservative holder sommergruppemøde