Lisbet Dahl blev hyldet ved årets Reumert-uddeling

Hædersprisen ved årets Reumert-uddeling gik til Lisbet Dahl, da den danske teaterbranche udmærkede kunstnere med særlige talenter bag ekstraordinære præstationer for 18. gang.

Søndag blev Reumert-priserne uddelt for 18. gang ved en fest, der hyldede ekstraordinære præstationer og særlige talenter inden for dansk scenekunst. Og årets hæderspris gik denne gang til den folkekære skuespiller og instruktør Lisbet Dahl.

Det skriver Bikubenfonden, som står bag priserne i en pressemeddelelse.

Lisbet Dahl blev udvalgt som årets modtager, fordi hun ud over at være en institution på den danske revyscene gennem sin lange skuespillerkarriere har vist nogle helt særlige evner inden for karakterskuespil.

Fra Bikubenfondens direktør Søren Kaare-Andersen lød det i motivationstalen:

"Du er jo den fuldendte og frodige revy-primadonna (…) Hende, som med intuitionen som sit aldrig svigtende kompas, sommer efter sommer styrer den store revy i teltet på Bakken sikkert i havn. Hende, der ved alt om timing, og som undertiden næsten har båret dansk morskabsteater på sine skuldre, ikke bare som skuespiller, men også som instruktør. Men så er der også den anden Lisbet Dahl. Hende, der med stor styrke, følsomhed og instinktiv viden om sindet sætter menneskeskæbner på scenen. På et splitsekund kan du åbne for noget, der får hele situationen til at vokse, på én og samme tid i kontakt med dig selv, med publikum og med noget, der er endnu større."

Udover Lisbet Dahl blev en længere række af skuespillere og instruktører hædret med priser i kategorier for blandt andet årets mandlige og kvindelige hovedrolle. Her var det Olaf Johannessen og Benedikte Hansen, der sikrede sig priserne.

Forrige artikel Regeringen sammensætter Produktionspanel Næste artikel Røde Kors får 45 millioner til hjælp i Syrien