Liberal Alliance vil i Europa-Parlamentet

EU: Liberal Alliance opstiller uventet tre kandidater til Europa-Parlamentsvalget 7. juni. Der er dog ringe udsigter for valg.

Trods den nedgang og vælgerflugt Liberal Alliance har oplevet på det seneste, har partiet alligevel valgt at opstille tre kandidater til Europa-Parlamentsvalget 7. juni.

<img align="left" src="@nyimg=4803@" />Spidskandidat bliver den unge og ukendte Benjamin Dickow. Dickow var opstillet ved folketingsvalget i 2007 for partiet - det daværende Ny Alliance.

Det var første gang den 25-årige politiker fra Østjylland stillede op til et folketingsvalg.

<img align="left" src="@nyimg=4804@" /><img align="left" src="@nyimg=4805@" />De to øvrige kandidater er Filip Berghamar og Peter Hjortkjær Jørgensen.

Ingen af de tre kandidater har været opstillet ved et Europa-Parlamentsvalg før.

De tre kandidater vil blive præsenteret på Liberal Alliances landsmøde i weekenden.

Sorte udsigter for de tre
Ifølge Altinget.dks sidste måling fra marts vil kun 0,4 pct. af vælgerne stemme på Liberal Alliance ved et folketingsvalg.

Hvis man ser dette som indikator for vælgeropbakningen ved Europa-Parlamentsvalget 7. juni, ser det sort ud for Liberal Alliances tre kandidater.

De skal ca. tyve-dobble deres stemmetilslutning for at sende en kandidat til Europa-Parlamentet.

Partiformand Anders Samuelsen finder imidlertid god grund til at opstille kandidater.

"Vi har en Europa-politik uanset vores vælgertilslutning, og den vil vi gerne ud med. Og dertil adskiller vi os fra de andre partier på en række EU-områder. Derfor er det vigtigt, at vælgerne har mulighed for at stemme på vores linje til juni," siger partiformand Anders Samuelsen til Altinget.dk.

Og Anders Samuelsen vedholder at være optimist trods den ringe vælgertilslutning.

"Man skal ikke give op på forhånd. Og når vi indgår i et valgforbund, vil det lette vejen for vores kandidater," siger Anders Samuelsen.

Liberal Alliance har dog ikke indgået valgforbund med andre partier endnu.  

Forrige artikel Større ordførerrokade hos Socialdemokraterne Næste artikel Kruckow stopper som formand for Dansk Sygeplejeråd Kruckow stopper som formand for Dansk Sygeplejeråd