Bent Østergaard takker af efter 50 år hos Lauritzen

Tidligere administrerende direktør Bent Østergaard fratræder sin stilling i Lauritzen Fonden og LF Investment efter 50 år i koncernen. 

I forbindelse med sin 75-års fødselsdag har Bent Østergaard valgt at takke af efter næsten et halvt århundrede i Lauritzen-Gruppen. 

Det oplyser Lauritzen Fonden i en pressemeddelelse. 

Bent Østergaard har gennem årene haft en række forskellige stillinger i J. Lauritzen, blandt andet finanschef, økonomichef, underdirektør og direktør for finans og økonomi. Undervejs har han desuden været udstationeret til rederiets daværende datterselskab i Schweiz. 

I 1996 blev Bent Østergaard udnævnt til administrerende direktør i LF Investment og Lauritzen Fonden. I denne rolle var han initiativtager til en række investeringer i nye, danske virksomheder blandt andet inden for kræftforskning og bæredygtigt materiale. 

"Alle eksempler på en fremsynet og risikovillig indstilling til gavn for dansk foretagsomhed og innovation," lyder det i pressemeddelelsen fra Lauritzen Fonden. 

Bent Østergaard har desuden fungeret som sagkyndig dommer i Sø- og Handelsretten i 2007-2014, og i 2013 modtog han Ridderkorset af Dannebrogordenen.

Fødselsdagen og fratrædelsen markeres med en reception 4. oktober klokken 15-17 på Tranegaardsvej 20 i Hellerup. 

Forrige artikel Dansker bliver ny direktør for EU's energiagentur Næste artikel Danmark får ny tysk ambassadør