LA går til kamp mod licens og registreringsafgift

MÅL: Ned med licensen, og afskaf registreringsafgiften. Liberal Alliance har sagt det før og udpeger det nu som to af fem punkter, som de vil arbejde for som Lars Løkke Rasmussens støtteparti.

Liberal Alliance har kogt en fond af sin politik. Det er blevet til fem punkter, hvor partiet vil fokusere på at opnå resultater i løbet i den kommende periode som støtteparti.

Listen omfatter folkeskolen, overregulering af erhvervslivet, medielicens, registreringsafgift samt skatter og afgifter på boliger.

”Hvis der ikke sker noget på de her punkter, har vi ikke gjort vores arbejde godt nok. Vi lægger også pres på os selv,” siger partiformand Anders Samuelsen, efter Liberal Alliance i weekenden holdt sommergruppemøde i Slagelse.

Dermed ikke sagt, at han anser det som en fiasko, hvis ikke både licens og registreringsafgiften er afskaffet om fire år.

Licens hører fortiden til
I løbet af året har partiet forsøgt at sætte fokus på, om særligt DR har den rigtige størrelse. Licensen bør gentænkes, mener Anders Samuelsen.

”Hvorfor skal staten bestemme, at du skal bruge dine første 2.400 kroner på et bestemt medie, og så kan du derefter bestemme, hvor du ønsker at bruge dine penge,” siger han og fortsætter:

”Det gav måske mening for 30 år siden. Men i dag, hvor medievirkeligheden ser markant anderledes ud, forstår de unge slet ikke, at det kan være rigtigt.”

Partiet ønsker sig et slankere Danmarks Radio, som leverer public service, og derudover en abonnementsordning, som skal konkurrere på lige vilkår med andre medier.

Folkeskole erstatter skattereform
Det kan undre, at det høje skattetryk ikke er med på listen over partiets fokuspunkter. Det har Anders Samuelsen en forklaring på.

”Når der kommer en skattereform, er alle enige om, at der skal laves lettelser i bunden. Det mener vi også. Men vi skal selvfølgelig være der, hvor de andre ikke er,” siger partiformanden.

I stedet kaster hans parti sig over den omdiskuterede reform af folkeskolen. Den er langt fra en succes, mener Merete Risager, partiets undervisningsordfører.

”Der er blevet proppet en masse timer ind midt i skoledagen, som egentlig er fritid. Med denne reform er vi gået fra slemt til værre,” siger hun.

Hun ønsker at lave forsøg med øget selveje i folkeskolen og at opgradere læreruddannelsen til universitetsniveau. Endelig skal skolerne have større frihed til at udnytte timerne, som de ønsker.

Liberal Alliance fik 7,5 procent af stemmerne ved valget før sommerferien.

Forrige artikel Embedsmænd får hård kritik i statsløsesag Embedsmænd får hård kritik i statsløsesag Næste artikel Embedsmænd uenige i kritik i statsløsesag Embedsmænd uenige i kritik i statsløsesag