L 7 B (Erhvervsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af søloven og tinglysningsafgiftsloven. (Justering og klarificering af reglerne om udenlandske ejeres adgang til at få skibe under dansk flag og forenklet registrering af rettigheder i mellemstore fritidsfartøjer).

Brian Mikkelsen
Brian Mikkelsen (58) Adm. direktør, Dansk Erhverv, bestyrelsesformand, Nationalmuseets Museumsråd, bestyrelsesnæstformand, Kraks Fond, bestyrelsesnæstformand, Ove K investfond, formand, Ordrupgaard Advisory board, bestyrelsesmedlem, ATP, bestyrelsesmedlem, Pension Danmark

Med lovforslaget justeres reglerne for udenlandske rederiers adgang til at sætte skibe under dansk flag. Rederier fra tredjelande sidestilles med EU-/EØS-lande i forhold til det såkaldte etableringskrav, ligesom de krav, der følger i medfør af det såkaldte aktivitetskrav, klarificeres. Kravet om, at der skal dokumenteres aktivitet, bl.a. økonomisk aktivitet, i Danmark bevares. Med lovforslaget er det hensigten at tydeliggøre, hvilken aktivitet der skal til, for at udenlandske rederier kan sætte skibe under dansk flag. Denne del af loven træder i kraft den 1. januar 2018.

Panterettigheder i mellemstore fritidsfartøjer (5-20 BT) registreres i dag i skibsregistret. Med lovforslaget vil registreringen fremadrettet skulle ske i personbogen, hvor registreringen sker digitalt og med færre administrative dokumentationskrav end i skibsregistret. Denne del af loven træder i kraft den 1. marts 2018.

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar

Afstemning


Følg L 7 B
(Erhvervsministeriet)

30/11
2017
28/11
2017
Forrige artikel L 112 (Kulturministeriet) Næste artikel B 44 (Erhvervsministeriet)