L 185 (Erhvervsministeriet)

Forslag til lov om ændring af selskabsloven, lov om visse erhvervsdrivende virksomheder og lov om erhvervsdrivende fonde. (Nedsættelse af minimumskrav til aktieselskabers selskabskapital og ændrede krav til ejerregistrering m.v.).

Brian Mikkelsen
Brian Mikkelsen (58) Adm. direktør, Dansk Erhverv, bestyrelsesformand, Nationalmuseets Museumsråd, bestyrelsesnæstformand, Kraks Fond, bestyrelsesnæstformand, Ove K investfond, formand, Ordrupgaard Advisory board, bestyrelsesmedlem, ATP, bestyrelsesmedlem, Pension Danmark

Lovforslaget sænker kapitalkravet for aktieselskaber fra de gældende 500.000 kr. til 400.000 kr. Med lovforslaget bliver det endvidere en betingelse for at drive virksomhed, at der sker registrering af reelle ejere. Erhvervsstyrelsen får mulighed for at oversende virksomheder til tvangsopløsning ved skifteretten, hvis der intet er registreret i Erhvervsstyrelsens it-systemer om virksomhedens reelle ejere. Endelig bliver det muligt at omdanne virksomheder med begrænset ansvar til aktieselskaber.

Lovforslaget udmønter dele af aftalen af 12. november 2017 mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om Erhvervs- og iværksætterinitiativer.

Loven skal træde i kraft den 1. juli 2018.

Lovforslag som fremsat

Høringssvar

Følg L 185
(Erhvervsministeriet)

15/5
2018
14/3
2018
Forrige artikel B 87 (Miljø- og Fødevareministeriet) Næste artikel B 95 (Skatteministeriet)