L 179 (Erhvervsministeriet)

Forslag til lov om produkter og markedsovervågning.

Simon Kollerup
Simon Kollerup (38) MF (S), formand, Folketingets Finansudvalg, forsvarsordfører

Lovforslaget udvider, i forlængelse af EU's markedsovervågningsforordning, myndighedernes beføjelser til at føre kontrol, bl.a. med nye hjemler til kontrol under skjult identitet og til at få blokeret adgangen til onlinegrænseflader, der sælger farlige produkter. Lovforslaget skærper samtidig konsekvenserne for ikke at overholde reglerne, blandt andet ved at skærpe straffen og hæve de vejledende bødeniveauer med særligt fokus på gentagne overtrædelser. Lovforslaget samler de overordnede bestemmelser om markedsovervågning af produkter på Sikkerhedsstyrelsens områder i én hovedlov, uanset om disse er omfattet af EU-harmonisering. Formålet med lovforslaget er at styrke beskyttelsen af danske forbrugere og andre slutbrugere mod usikre og ulovlige produkter, herunder når de handler online og via globale platforme.

Lovforslaget følger desuden op på den politiske aftale mellem regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet om lattergas fra 21. januar 2020. Lovforslaget gør det forbudt at sælge lattergaspatroner til unge under 18 år, forbudt at sælge mere end 17 gram lattergas ad gangen og forbudt at sælge lattergas, hvis man sælger alkohol og tobak. Formålet er særligt at stoppe unges brug af lattergas som et rusmiddel.

Lovforslag som fremsat

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.

Følg L 179 Lov om produkter og markedsovervågning
(Erhvervsministeriet)

4/6
2020
2/6
2020
12/5
2020
30/4
2020
23/4
2020
Forrige artikel L 178 (Transport- og Boligministeriet) Næste artikel L 181 (Erhvervsministeriet)