KU tordner mod topstyring

LANDSRÅD: De Konservatives folketingsgruppe har underløbet medlemsdemokratiet i spørgsmålet om EU i det nye principprogram, lød det fra formanden for KU på talerskolen i Herning.

Det var en vred formand for Konservativ Ungdom, der stillede sig op på talerstolen lørdag under De Konservatives landsråd.

Ungdomsformand Kristoffer Bech sendte en bredside af sted mod den konservative folketingsgruppe, som han beskylder for at topstyre og undergrave medlemsdemokratiet i spørgsmålet om EU.

Problemet er en alternativ og mere positiv formulering om EU, som en redaktionsgruppe - blandt andet bestående af Brian Mikkelsen og Lene Espersen - har udarbejdet ud fra en række ændringsforslag til det nye principprogram i løbet af aftenen og natten til søndag.

"Når vi så kommer til landsrådet, er der alligevel nogle i folketingsgruppen, der vil ændre på den politik. Det, der er sket i går med dagens nye forslag, er fuldstændig undergravende for medlemsdemokratiet i Det Konservative Folkeparti," sagde Kristoffer Bech, som blev mødt af en stor applaus fra en stor del af de delegerede i salen.

Han peger på, at der har været store uenighed i den redaktionsgruppe, der er kommet frem til den nye formulering, som skal konkurrere med den oprindelige formulering.

"Det er meget langt fra en enig redaktionsgruppe. Processen omkring det nye principprogram har været rimelig klar. Det har foregået fra styregruppen, og det eneste punkt, der ikke er skrevet af styringsgruppen, er spørgsmålet om EU - den er skrevet af folketingsgruppen, som har indstillet den til styringsgruppen, som også har godkendt den," sagde han og fortsatte:

"Vi siger nej tak til topstyring. Vi siger nej tak til fratagelse af medlemsdemokratiet. Jeg synes, at vi som medlemmer skal sende et klart signal til partiets ledelse, om at vi ikke vil finde os i fratagelse af medlemsdemokratiet. Derfor opfordrer vi til at opretholde den nuværende formulering om EU, som kommer fra styringsgruppen."

Fra kl. 12 skal principprogrammet til afstemning, hvor EU-forslaget forventes at blive den største kampplads.

,

Forrige artikel Blå vælgere foretrækker Connie Hedegaard Blå vælgere foretrækker Connie Hedegaard Næste artikel Mette F. vildleder om dagpenge Mette F. vildleder om dagpenge