Kristian Jensen: Ikke en krone mere til EU

RABATORDNING: Briternes udtrædelse af EU kan betyde, at Danmark mister sin rabat på EU-medlemskabet. EU må justere sine udgifter ned til de indtægter, der er, lyder det fra finansministeren.

Danmarks rabat på medlemskabet af EU kan være i fare som følge af Storbritanniens udtrædelse af EU. Det skriver Jyllands-Posten.

Det skyldes, at en række lande, herunder Danmark, Sverige, Østrig, Tyskland og Holland har rabatter, der er målt i forhold til Storbritanniens medlemsrabat.

Og når Storbritannien træder ud af EU, forsvinder rabatten - og derfor også grundlaget for de øvrige landes rabatordninger.

Ifølge finansminister Kristian Jensen (V) er rabatordningen ikke det væsentligste, eftersom den i forvejen udløber i 2020.

”Det vigtige er, hvad Danmark skal betale. Og jeg mener ikke, at vi skal betale én krone mere, end vi gør i øjeblikket. EU må sørge for at justere sine udgifter ned til de indtægter, der er. Også efter 'Brexit',” siger Kristian Jensen ifølge Jyllands-Posten.

Daværende statsminister Helle Thorning Schmidt (S) forhandlede i 2013 en rabatordning på en milliard kroner til Danmark. Argumentet for den er, at Danmark betaler mere for sit medlemsskab til EU, end EU udbetaler til Danmark i EU-støtte.

Fremover bliver det en opgave for de tilbageværende 27 EU-lande at dække det britiske hul i EU-budgettet på de forventede 160 milliarder kroner.

Forrige artikel Løkke: Dansk interesse i at holde Storbritannien tæt Løkke: Dansk interesse i at holde Storbritannien tæt Næste artikel Enhedslisten står til at få debut i Europa-Parlamentet Enhedslisten står til at få debut i Europa-Parlamentet