57 muslimske lande afholder hastemøde efter koranafbrændinger i Danmark og Sverige

De 57 muslimske lande under Organisationen for Islamisk Samarbejde afholder et virtuelt hastemøde i lyset af den seneste tids koranafbrændinger i både Sverige og Danmark. 

De seneste ugers koranafbrændinger foran ambassader i København og Stockholm har fået 57 muslimske lande, alle en del af Organisationen for Islamisk Samarbejde, til at organisere et hastemøde 31. juli, hvor afbrændingerne skal diskuteres. 

Det skriver det spanske nyhedsbureau EFE ifølge Berlingske

Hastemødet afholdes virtuelt på opfordring af både Iran og Irak.

Koranafbrændingerne har udløst stor vrede i den muslimske verden. Flere steder verden over er det svenske flag blevet brændt af, hvilket har fået flere til at trække paralleller til Muhammedkrisen i 2005-2006 i Danmark.

Vreden kulminerede, da den svenske ambassade i Bagdad i sidste uge blev stormet og sat ild til af en stor gruppe demonstranter.

Senest arrangerede den højrenationalistiske gruppe Danske Patrioter en demonstration i mandags foran den irakiske ambassade i Danmark, hvor to personer stod med et skilt, hvor der stod "Fuck islam". Og på en livestream via Danske Patrioters Facebook-side kunne man se en bog, der brændte.

Flere muslimske lande var ude og fordømme koranafbrændingen, og også udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen var ude og tage afstand til demonstrationen foran ambassaden.

 

Forrige artikel Dagens overblik: S-ordførere kritiserer partiets eget forslag om opsparingsbaseret ældrepleje Dagens overblik: S-ordførere kritiserer partiets eget forslag om opsparingsbaseret ældrepleje Næste artikel Efter Sortehavsaftalens udløb: Putin afholder topmøde for 49 afrikanske delegationer Efter Sortehavsaftalens udløb: Putin afholder topmøde for 49 afrikanske delegationer