Konservative ser frem mod et hektisk politisk efterår

INTERVIEW: I sommerferien har særligt en ting optaget Mette Abildgaard, der er gruppeformand for Konservative, og det er bandekonflikten. Og den fylder stadig.

Der er ingen tvivl om, hvad der har fyldt i Mette Abildgaards sommerferie.

”Selvfølgelig har der været masser af mindre historier, der har præget sommeren, men det, der vil stå tilbage for mig, er den oprustning, der er sket i bandemiljøet. Den fyldte meget i starten af ferien, og så er den eskaleret sidst på sommeren med skyderier på åben gade,” siger gruppeformanden.

Og bandekonflikten vil også fylde meget hos de konservative den næste tid.

”Bandeoptøjerne er det, der står øverst på vores dagsorden lige nu, og det er helt afgørende, at vi får taget hånd om det.”

Eliten fyldte for meget
Mette Abildgaard kunne derimod godt have undværet debatten omkring eliten, som har fyldt en del i medierne over sommeren.

”Den synes jeg ikke, der kommer særlig meget ud af. Det virker som om, at alle dem, der selv tilhører eliten, har meget travlt med at tage afstand fra det,” siger gruppeformanden.

I stedet ville hun gerne have set flere historier om et konservativt forslag, der kom ud i ferien.

”Jeg kunne godt have tænkt mig at læse en historie om, at de danske landbrugsskoler nu får naturpleje på skemaet for første gang. Det synes jeg kunne have været fint," siger Mette Abildgaard.

Fokus på forlig
Efteråret bliver travlt for Konservative, der skal forhandle tre forlig på plads, men Mette Abildgaard ser frem til det.

”Vi skal have et energiforlig forhandlet på plads, hvilket er vigtigt for os. Vi skal have et nyt forsvarsforlig, hvor vi skal have det substantielle løft, som vi kæmpede for at få skrevet ind i regeringsgrundlaget, og så skal der laves ny medieaftale,” siger hun.

Konservative holder sommergruppemøde fra 14. til 15. august og holder pressemøde tirsdag.

Forrige artikel Regeringen dropper at lette topskatten Regeringen dropper at lette topskatten Næste artikel SF præsenterer Ro-på-reform: Vil nedlægge Moderniseringsstyrelsen SF præsenterer Ro-på-reform: Vil nedlægge Moderniseringsstyrelsen