Kongehuset udsætter regentjubilæum til sensommeren

På baggrund af den seneste udvikling i coronasituationen og sundhedsmyndighedernes anbefalinger udsætter Kongehuset de store fejringer i anledning af det kommende 50-års Regeringsjubilæum.

Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse.

Dronning Margrethe vil fortsat gerne have en festlig markering, hvor danskerne kan være med, fremhæves det - og derfor har hun besluttet at flytte størstedelen af de til januar planlagte arrangementer til sensommeren 2022.De udsatte arrangementer er:

- Dronningens jubilæumspressemøde,
- vagtskiftet på Amalienborg Slotsplads, hvor Dronningen og den kongelige familie viser sig på balkonen,
- frokost på Københavns Rådhus,
- gallaforestilling på Gamle Scene i Det Kongelige Teater,
- festgudstjeneste i Københavns Domkirke (Vor Frue Kirke),
- samt gallataffel på Christiansborg Slot.

Nye datoer for de udsatte arrangementer vil blive meldt ud i det nye år.

På selve jubilæumsdagen den 14. januar vil enkelte arrangementer forsøges gennemført. Det gælder blandt andet statsrådet med regeringen, modtagelse i Folketinget samt kranselægning ved Frederik 9. og Dronning Ingrids grav ved Roskilde Domkirke. 

På Kongehusets hjemmeside vil der i jubilæumsugen blive oprettet en gratulationsliste, hvor det er muligt at fremsende en personlig lykønskning til Dronningen i anledning af Regeringsjubilæet.

Det vil som følge af coronasituationen heller ikke ved denne lejlighed være muligt at møde fysisk frem i Det Gule Palæ ved Amalienborg, sådan som der ellers er tradition for ved store begivenheder i Kongehuset, oplyses det.  

Forrige artikel Storfisker idømt bøde på 54 millioner kroner Storfisker idømt bøde på 54 millioner kroner Næste artikel Støjberg må aflevere Kommandørkors efter fængselsdom