Kommunalpolitiker forlader DF og stifter nyt parti

Gruppeformand for Dansk Folkeparti i Holbæk Kommune, John Harpøth, forlader partiet. Han fortsætter i et nyt lokalt parti. 

John Harpøth forlader Dansk Folkeparti efter 20 år som lokalpolitiker for partiet. Han fortsætter i den nye lokalliste Ny Holbæk, der endnu ikke er formelt stiftet. 

Det skriver Sjællandske Medier.

"Jeg har ikke kunnet se mig selv fortsætte i Dansk Folkeparti med nogen af de profiler, der har været med i formandsvalget," siger John Harpøth i en kommentar til Nordvestnyt. 

Bruddet kommer mindre end et døgn efter, at Morten Messerschmidt blev valgt som ny formand ved Dansk Folkepartis ekstraordinære årsmøde søndag. 

Dansk Folkeparti gik ved kommunalvalget i 2021 fra fire mandater til kun ét enkelt i Holbæk Kommune. John Harpøth tager derfor det ene mandat med over i det nye parti, der efter planen skal stiftes til marts. Ny Holbæk har allerede opbakning fra flere tidligere medlemmer af Dansk Folkeparti. 

John Harpøth blev valgt ind i kommunalbestyrelsen i Holbæk Kommune første gang i 2001, hvor han er formand for udvalget for Ældre og Sundhed. 

 

 

 

Forrige artikel Dødsfald: Fhv. dommer i Aalborg Knud Marstal (96) Næste artikel Dansk Erhverv finder politisk chefkonsulent hos pensionsselskabet Velliv