Kommunaldirektør står til fyring

Kommunaldirektøren i Norddjurs Kommune er indstillet til afskedigelse. Det sker efter en ekstern undersøgelse af direktørens ledelsesstil. 

Økonomiudvalget i Norddjurs Kommune har fredag besluttet at indstille kommunaldirektør Christian Bertelsen til afskedigelse.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at Økonomiudvalget ikke længere har den fornødne tillid til, at Christian Bertelsen er den rette til at lede forvaltningen i Norddjurs Kommune.

Ifølge TV2 Østjylland sker det, efter Økonomiudvalget torsdag modtog en ekstern rapport om kommunaldirektørens ledelsesstil. 

I februar berettede lokalmediet Norddjursliv om kommunens hårde arbejdsmiljø, hvor medarbejdere i flere år har oplevet krænkende adfærd fra Christian Bertelsen. Derfor blev den eksterne undersøgelse igangsat og kommunaldirektøren hjemsendt.

{{toplink}}

Borgmester Kasper Bjerregaard (V) mener ikke længere, at Christian Bertelsen er den rigtige til at skabe et sundt arbejdsmiljø for kommunens ansatte:

”Vi står over for en vigtig opgave i forhold til at løfte det samlede arbejdsmiljø i Kommunaldirektørens Sekretariatet. Norddjurs Kommune skal være en god og tryg arbejdsplads, og vi skal nu sammen med medarbejderne arbejde på, at det også er sådan i sekretariatet. Vi har vurderet, at kommunaldirektøren ikke er den rette til at stå i spidsen for denne proces og derfor indstillet til, at samarbejdet med ham ophører,” siger borgmesteren i pressemeddelelsen.

Kommunalbestyrelsen skal træffe en endelig beslutning om Christian Bertelsens fremtid i kommunen på et kommunalbestyrelsesmøde 18. april 2023. Indtil da er han fritaget for tjeneste.

Forrige artikel Dødsfald: Kunsthistoriker, forfatter Hans Edvard Nørregård-Nielsen (78) Næste artikel Afgående formand for Landsbyggefonden bliver direktør hos bygherrerådgiver