Kommission strammer sikkerheden efter læk

BRIST: Dagpengekommissionen er inde i sin afsluttende fase, og efter et læk er sikkerheden blevet strammet, så vigtige papirer ikke længere sendes via mail. 

Det er slut med at sende vigtige papirer via mail i Dagpengekommissionen. 

Dagpengekommissionen har nemlig droppet at bruge mails, når medlemmerne skal holdes orienteres, for at forhindre nye læk fra kommissionen, skriver Jyllands-Posten. I stedet kommer dokumenterne printet ud på almindeligt papir.

”Vi får papirerne overbragt by hand – altså vi får det ikke tilsendt på mail for eksempel,” siger Bente Sorgenfrey, medlem af dagpengekommissionen, til Jyllands-Posten.

Ifølge Sorgenfrey har man ændret kommunikationsform for at udelukke fremtidige lækager.

Det sker efter, at Politiken i august kunne fortælle, at kommissionen arbejder med tre modeller, men uanset hvilken man vælger, vil landets dagpengemodtagere fremover få færre penge om måneden. Artiklen kom på baggrund af, at arbejdsrapporten ’Dagpengemodellen – Teknisk analyserapport’ var blevet lækket til avisen.

Dagpengekommissionen blev nedsat af den tidligere SR-regering i sommeren 2014, og de ti medlemmer har haft til opgave at komme med konkrete modeller til et nyt og mere moderne dagpengesystem. Anbefalingerne må ikke indebære højere strukturel ledighed og lavere strukturel beskæftigelse, og derudover må det ikke blive dyrere, end det er i dag. 

Det sidstnævnte kriterium har skabt stor debat, og flere partier på Christiansborg har kritiseret netop den del af kommissionens opdrag. Enhedslisten og SF vil begge poste flere penge i det nye system. De to partier har sammen med Dansk Folkeparti stået stejlt på, at genoptjeningsperioden skal halveres, hvis de skal stemme for en ny aftale.

Dagpengekommissionen præsenterer sine anbefalinger 19. oktober.

 

Forrige artikel SOSU-skoler til Løkke: Hvor er vores invitation? SOSU-skoler til Løkke: Hvor er vores invitation? Næste artikel Løkke: Pas på med signaler om åbne grænser Løkke: Pas på med signaler om åbne grænser