Danmark indtræder med politikertrio i international alliance om Kina

Katarina Ammitzbøll (K), Uffe Elbæk (Frie Grønne) og Naser Khader (K) bliver medlemmer af IPAC, den tværpolitiske alliance af parlamentarikere fra demokratiske lande, der forholder sig til Kina. Danmark bliver dermed det 18. demokratiske medlem.

Det nye internationale parlamentariske initiativ om Kina under navnet IPAC runder 150 medlemmer med Uffe Elbæk, Naser Khader (K) og Katarina Ammitzbøll som nye medlemmer og repræsentanter for Danmark.

Det oplyser Katarina Ammitzbøll på sin twitterprofil

Den danske politikertrio sætter sig dermed ved det internationale bord, når alliancens repræsentanter fra nu 18 demokratiske lande diskuterer den internationale orden og forholdet til Kina. 

Katarina Ammitzbøll erklærer, at hun er stolt over at blive en del af det nye initiativ, der konstant er vokset i antal medlemmer og repræsenterede medlemslande for i fællesskab at kunne håndtere demokratiske udfordringer i forholdet med Kina.

Det gælder blandt andet alliancens fem kerneområder: Sikring af internationale regler og orden, menneskerettigheder, retfærdig handel, styrket sikkerhed og at sikre national integritet. 

 

Forrige artikel Veganerpartiets forperson trækker sig Næste artikel Vibe Klarup bliver ny formand for Foreningen Folkemødet