Jørgen Goul Andersen hædret med pris

Professor Jørgen Goul Andersen, der forsker i valg og velfærd ved Aalborg Universitet, har modtaget Erik Rasmussen-prisen på 25.000 kroner for sin mangeårige forskningsindsats, der har bidraget til at synliggøre dansk viden om politik både nationalt og internationalt.

Erik Rasmussen-prisen, der er opkaldt samfundsvidenskabens fader og uddeles til gavn for forskere, som har bidraget til at udbrede danskproduceret viden om politik i både ind- og udland, går i år til en mand, der i den grad har formået at kaste lys over statskundskabens mange kroge med forskning i blandt andet velfærdsstaten, politiske partier, valg, politiske holdninger og politisk deltagelse.

Jørgen Goul Andersen er årets modtager, skriver Aalbrog Universitet i en pressemeddelelse.

Her er Jørgen Goul Andersen professor på Institut for Statskundskab. Han har haft sin gang på Aalborg Universitet siden 1995 kun afbrudt af en to-årige periode med base på Aarhus Universitet. I løbet af hans karriere er det samlet set blevet til godt 45 bøger og over 225 bidrag til videnskabelige bøger og tidsskrifter. Derudover har professoren stået i spidsen for talrige nationale og internationale forskningsprojekter, blandt andre det danske valgforskningsprojekt, det danske medborgerskabsprojekt, den danske magtudredning samt netværk for nordisk valgforskning.

På Aalborg Universitet grundlagde Jørgen Goul Andersen i 1996 også Centre for Comparative Welfare Studies, hvor han i dag fungerer som forskningsleder og professor.

Forrige artikel DF i Varde vælger igen Marie Krarup som folketingskandidat Næste artikel 16 ud af de 18 medicinrådsmedlemmer er på plads