Johanne Schmidt-Nielsen får Ting-Prisen

TING-PRISEN: Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen (27), er årets modtager af Altinget.dks Ting-Prisen, der gives til en dansk politiker med særlig evne til at kommunikere sin politik.

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, bliver årets modtager af Ting-Prisen, der gives af netavisen Altinget.dk til en politiker for god kommunikation, så Christiansborg kommer tættere på vælgerne.

Johannes Schmidt-Nielsen blev udpeget som årets prismodtager, før valget blev udskrevet, men hendes kommunikative succes i valgkampen har kun understreget, at det er rigtigt at give hende Ting-Prisen i år.

Det hedder i begrundelsen bl.a.:

"Johanne Schmidt-Nielsen taler hverken op eller ned til sine vælgere. Hun er i ordets egentligste og smukkeste forstand i øjenhøjde med ikke bare sine vælgere, men også med dem, der aldrig kunne drømme om at stemme på hende og hendes parti.

Johanne Schmidt-Nielsens succes er i høj grad skabt af kommunikation og ikke af et politisk kursskift. Hun har arbejdet strategisk, f.eks. ved at nedtone protestparti-retorikken til fordel for en mere pragmatisk stil. Og hun har formået at opbygge en debat-profil, så medierne nærmest står i kø for at bruge hende - også før hendes mandater indgik i flertallet.

Årets prismodtager har en lyttende adfærd, så det ser ud som om, hun svarer på spørgsmålene uden de automat-svar, som mange andre politikere anvender. Og så anvender hun naturligvis Facebook meget aktivt," motiveres det.

Glad og ret stolt
"Jeg er rigtig glad for og også ret stolt af at modtage Ting-Prisen. Jeg tror i bund og grund, at god politisk kommunikation - uafhængig af partikulør - handler om at brænde for det, man taler om. At ingen er i tvivl om, at man mener det, man siger," forklarer Johanne Schmidt-Nielsen, der med 47.002 personlige stemmer fik næstflest stemmer ved valget 15. september - kun overgået af Lars Løkke Rasmussen (V). Hun uddyber:

"Der er ingen grund til at bruge Christiansborg-sprog. Man kan sagtens tale om store overordnede politiske diskussioner med helt almindelige ord. Ofte er de politiske diskussioner præget af meget overordnede økonomiske diskussioner. Jeg synes, man som politiker er forpligtet til at sætte ord på, hvad de abstrakte debatter har af helt konkrete konsekvenser for menneskers liv og hverdag."

<img align="left" src="@nyimg=247@" />

Årets pris-komité består af radiovært og kommentator Niels Krause-Kjær, kommunikationskonsulent, partner Rasmus Jønsson samt Altinget.dks chefredaktør Rasmus Nielsen.

Med Ting-Prisen følger en bronze-skulptur af den svensk-danske billedhugger Pontus Kjerrman (født 1954).

Overrækkes i dag onsdag 5. oktober 2011 kl. 16 på Altinget.dk, Frederiksholms Kanal 20, København.

Forrige artikel Niels Thulesen Dahl pressechef i Liberal Alliance Niels Thulesen Dahl pressechef i Liberal Alliance Næste artikel Venstre har konstitueret sig Venstre har konstitueret sig