Jesper Petersen: Jeg er ikke bitter

DOKUMENTATION: Jesper Petersen siger, at han forlader SF uden bitterhed, men SF har meget at lære i forhold til at være i regering, mener han.

Jesper Petersen forlader SF. Læs her, hvad han skriver på sin facebook-profil:  

"Jeg har for nylig truffet et meget grundlæggende politisk valg, som jeg i aften fører ud i livet. Jeg har meldt mig ud af SF og ind i Socialdemokraterne. Jeg kan mærke helt ned i maven, at jeg vil føle mig mere hjemme på bageste række i Socialdemokraterne end i forreste række hos SF. Derfor går jeg nu ydmygt ind i den socialdemokratiske folketingsgruppe – hvis de vil have mig – og er klar til at påtage mig de opgaver, de måtte kunne bruge mig til. 


Formandsvalget og beslutningerne om SF’s kurs som parti i månederne siden da, har været anledning til at tage mit partipolitiske ståsted op til overvejelse. SF har ændret sig – og det har jeg også selv over årene. I mit grundlæggende ståsted, i væsentlige konkrete politikområder og i vægtningen af politiske sager i hverdagen hører jeg hjemme i Socialdemokraterne. Jeg bekender mig til, at rettigheder og pligter for borgerne går hånd i hånd, og at det princip skal gennemsyre centrum-venstres politik – et princip og et synspunkt, jeg ikke finder tilstrækkelig opbakning til i SF.

Jeg er i politik for at gøre en forskel for almindelige mennesker – og jeg er kommet til den konklusion, at Socialdemokraterne er partiet, der evner at tage ansvar og lederskab for at fremtidssikre et solidarisk velfærdssamfund, og holde Venstres Danmark med øget ulighed, velfærdsnedskæringer og et mere brutalt og uorganiseret arbejdsmarked fra døren. Det arbejde vil jeg bidrage til så godt, jeg kan.

Jeg har talt med Annette Vilhelmsen her til aften og ønsket hende og SF alt godt – jeg forlader SF uden bitterhed og har arbejdet loyalt for Annette i tiden siden formandsvalget. Men jeg har på nærmeste hold kunnet se SF’s nye kurs udfolde sig, og oplevet et parti, der til stadighed er jomfrueligt i sit forhold til magten. Som stadig diskuterer, om man overhovedet skal tage ansvaret på sig. Det er for mig ikke et spørgsmål. Man skal tage ansvaret og gribe magten, hvis man kan – for at bruge den til gavn for almindelige mennesker i dette samfund."

Forrige artikel Vilhelmsen: Det er Jespers beslutning Næste artikel Turunen og Westerby skifter også til Socialdemokraterne