Jelved: Uklogt at lægge sig fast nu

INTEGRATION: Slaget om udlændingepolitikken er ikke tabt, men tiden er ikke til den kamp nu, siger Marianne Jelved.

Ved forlovelsen mellem S og SF slog begge partier fast, at udlændingepolitikken ikke står til at rokke. Men De Radikale vil ikke acceptere ultimative krav, sagde Margrethe Vestager i weekenden ved landsmødet på Nyborg Strand.

Under Folketingsvalget i november 2007 bøjede partiet ellers af for kravet om 24-års-reglen. Men det er for tidligt at forhandle om udlændingepolitikken nu, siger Radikales integrationsordfører, Marianne Jelved. Hun vil ikke svare på, om partiet skal bøje af igen:

"
Det mest ukloge, man kan gøre som politiker, det er at sige, hvad man vil gøre om to år. Så det vil jeg ikke svare på. Det er klart, at vi er indstillet på at finde nogle bedre løsninger. Vi mener ikke,at reglerne i dag løser problemerne," siger Jelved og nævner netop tvangsægteskaber som eksempel. 

Ingen kender fremtiden
Hun kalder det "dumt" at lægge sig fast på politikområder så tidligt inden et valg:

"Vi ved først på valgnatten, om der kommer et nyt flertal, og så er det en helt anden situation. Vi ved endnu ikke, hvordan mandaterne falder. Vi ved heller ikke, hvad der vil ske de næste to år frem - både med debatten og opinionen. Derfor er det uklogt at diskuttere det nu," siger Jelved og slår i stil med Vestager fast, at:

"Vi går efter at komme i regering. Det kan vi sige med sandhed i stemmen. Hvad der kommer til at ske, det kan jeg ikke svare på. Men der er aldrig noget slag, der er tabt, før det er slået," siger Jelved.

Hun fremhæver det at lægge sig fast på forhånd for bestemte politikområder som bagsiden af medaljen ved kontraktpolitik:

"På mindre end et år er vores økonomiske situation vendt op og ned. Hvordan kan man i en fornuftig verden som den danske sige, at skattepolitikken skal ligge fast fra august 2009 til 2015. Det er et godt eksempel på, hvor dumt det kan være at låse sig fast seks år frem i tiden," siger Marianne Jelved.

Mener du, at det er dumt, det S-SF har gjort?

"Jeg siger, at det er dumt at låse sig fast,"svarer Marianne Jelved.

Forrige artikel Vestager: Det er ikke os, der har problemet Vestager: Det er ikke os, der har problemet Næste artikel Stampe-sejr trods republikanske kaffepletter Stampe-sejr trods republikanske kaffepletter