Jacob Mark er valgt som SF's sjællandske spidskandidat

Den unge SF'er, Jacob Mark, stormede forbi partiets daværende spidskandidat, Trine Pertou Mach, og Meta Fuglsang og sikrede sig SF's eneste sjællandske mandat ved sidste valg. Næste gang får han lov at stå forrest i rækken.

Når der er valg til Folketinget næste gang, bliver Jacob Mark SF's spidskandidat i Sjællands Storkreds.

Det skriver Dagbladet Køge.

Ved valget sidste år imponerede den unge politiker med 2948 personlige stemmer, hvilket sikrede ham en plads i Folketinget foran partiets bedre kendte ansigter som Trine Pertou Mach og Meta Fuglsang. I dag er han formand for SF's folketingsgruppe og fører ordet for partiet, når det drejer sig om børne-, undervisnings-, uddannelses- og forskningspolitik.

Han er bare 24 år gammel, men har allerede en hel del erfaring med det politiske håndværk. Inden han rykkede ind på Christiansborg, var Jacob Mark medlem af Køge Byråd. Han blev valgt som kun 18-årig og nåede at blive formand for børne- og ungeudvalget, inden han trak sig fra kommunalpolitik for at hellige sig arbejdet i Folketinget.

Står det til hans partifæller, skal han have lov til at fortsætte det arbejde, også i næste valgperiode. 210 ud af de 339 partimedlemmer, der deltog i urafstemningen, bakkede den fremadstormende politiker op.

Og det er en opbakning, han sætter stor pris på.

"Jeg er meget stolt. Det betyder, at jeg ikke primært skal kæmpe for min egen kredsen, men i endnu højere grad for hele Sjælland. Det glæder jeg mig til. Ikke mindst, fordi at når man er spidskandidat, bliver man inviteret ud i andre kredse og på skoler og virksomheder rundt omkring. Det vil jeg rigtig gerne. For jeg er ung, og det betyder meget for mig at komme ud og se virkeligheden og se på hele Sjælland," siger han til avisen.

Forrige artikel Løhdes tidligere rådgiver har fået nyt job i Novo Nordisk Fonden Næste artikel Foreningen Nykredit henter pressechef i Finansrådet