Jacob Brostrups socialdemokratiske malerier udstilles på museum

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød har netop åbnet en udstilling, "Folkets Tid", hvor Arbejderbevægelsens, Danmarks og Socialdemokratiets historie fra 1870'erne til i dag bliver fortalt i moderne historiemalerier.

Jacob Brostrup har lavet syv historiemalerier til Socialdemokratiets gruppeværelse på Christiansborg, hvor de blev præsenteret i slutningen af 2018. Dengang var de stærkt omdiskuteret.

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg har i sommermånederne fået mulighed for at låne malerierne, så alle kan opleve og tage stilling til de nye værker, der fortæller om arbejderbevægelsens, Danmarks og Socialdemokratiets historie fra 1870’erne og frem til i dag.

"Den særlige kunstneriske genre, historiemaleri, har på museet altid været brugt til at fortælle om vigtige begivenheder i Danmarks historie. Jacob Brostrups værker er et moderne bud på, hvordan denne klassiske genre kan udvikles og fortælle med appel til nutidens generationer. Billederne  kan ses i den del af museet, som rummer den nyere Danmarkshistorie, og går på den måde i dialog med de historiemalerier og portrætter, der findes her", oplyser museet.

Jacob Brostrup, der blev født i 1973 i København, studerede på Danmarks Designskole 1998-2002. Han bor og arbejder i Trekroner ved Roskilde og har udstillet på blandt andet Charlottenborgs Forårsudstilling, Art Dubai, Galleri A i Oslo, Galerie Alex Wiberg i Stockholm og Art Copenhagen. Han har levet af sin kunst siden 2004. Fotografiet er både Jacob Brostrups værktøj og hans kunstneriske udgangspunkt.

Udstillingen er åben frem til 27. september 2020.

 

Forrige artikel Ørsted-topchef takker af efter otte år Næste artikel Midt- og Vestjyllands Politi anklager tidligere havnechef for svindel