Informations journalist-veteran trækker sig tilbage

Ejvind Larsen kan i år fejre sit 60-års-jubilæum på Information, og har nu i en alder af 79 år besluttet at trække sig tilbage.

Han startede som elev på Information umiddelbart efter sin studentereksamen i 1955. Siden har han været omtrent så vidt omkring på avisen som muligt er: Redaktionssekretær, debatredaktør, lederskribent og chefredaktør, for blot at nævne nogle af de poster, som Ejvind Larsen har beklædt de seneste seks årtier.

I et interview i Journalisten fortæller han om sin meget målrettede karriereplaner, der startede som 19-årig og er fortsat til i dag:

”Der skal hele tiden være rum og plads til modsigelser, og et demokrati måles på dets mindretalsbeskyttelse. Den ånd har altid fascineret mig ved Information, og derfor tænkte jeg, at skal jeg være journalist, så skal det være på Information – ellers ville jeg slet ikke være journalist.” 

Sådan blev det altså, og han har haft svært ved at stoppe igen – indtil i foråret var han klummeskribent under overskriften ”Frie Ord”, og i sommerens løb har han kørt en artikelserie med titlen ”Mands Minde”. 

Efter at have brugt tre fjerdedele af sit liv på avisen, trækker han sig dog nu tilbage, og vil ikke længere regelmæssigt være at finde i spalterne.

Forrige artikel K-formand trækker sig i Hillerød Næste artikel Silkeborgs Arbejdsmarkedsudvalg får ny formand