Flertal vil mindske ikke-vestlig indvandring

MENINGSMÅLING: Holdningen til indvandring fra ikke-vestlige lande er blevet markant skærpet. Hver anden af vælgerne vil have strammet udlændingepolitikken, mens kun ni procent ønsker reglerne lempet.

Diskussionen om parallelsamfund, bandekriminalitet og religiøs radikalisering i kølvandet på terrorangrebet har gjort danskerne mere kritiske over for ikke-vestlig indvandring. Det er den nærliggende tolkning af ny meningsmåling fra Norstat for Altinget udført en uges tid efter drabene i København.

I målingen er respondenterne spurgt, om de vil stramme, lempe eller beholde de nuværende regler for ikke-vestlig indvandring til Danmark, og strammersiden står nu stærkere end i mange år.

50 procent svarer ja til, at reglerne for indvandring fra ikke vestlige-lande skal strammes, 28 procent vil bevare de nuværende regler, mens 9 procent ønsker lempelser.

Det er meget opsigtsvækkende tal i betragtning af, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har markedsført den gældende udlændingelovgivning som værende på niveau med de regler, ”der gjaldt under Anders Fogh (V)”.

Under Anders Fogh Rasmussen indførte VKO i 2002 tilknytningskravet og 24-års reglen, der siden har været de centrale regler i dansk udlændingepolitik. Hovedformålet med stramningerne var at begrænse familiesammenføringer af ikke-vestlige indvandrere.

Læs hele artikel på Altinget: Christiansborg her (kræver abonnement)

,

Forrige artikel Her er de største ligestillingsproblemer Her er de største ligestillingsproblemer Næste artikel Det sker i EU: Fuldt program i Bruxelles og Strasbourg Det sker i EU: Fuldt program i Bruxelles og Strasbourg