Højesteret: Papes forlovedes overfaldsmand må blive

I by- og landsretten blev den anklagede slovak dømt til udvisning af Danmark med seks års indrejseforbud, men dén beslutning er nu omgjort i Højesteret. 

En slovakisk mand, der er dømt for et overfald på Søren Pape Poulsens (K) forlovede, Josue Medina Vasquez, skal ifølge Højesteret alligevel ikke udvises af Danmark med indrejseforbud i de næste seks år.

Højesteretten har dog holdt fast i dommen fra by- og landsretten om at idømme ham 30 dages fængsel. 

Det skriver TV 2.

Straffen falder efter en tur i byen 17. maj, hvor den slovakiske mand angiveligt slog Josue Medina Vasquez i ansigtet klokken halv fire om natten. Manden var i Danmark med en flok venner for at se en ishockeykamp og mødte senere Papes forlovede i nattelivet. 

Ifølge Josue Medina Vasquez selv havde manden under deres karambolage råbt ”I don’t like homos", og slaget blev derfor af flere tolket som en hadforbrydelse. 

I domsafsigelsen har Højesteret udelukkende forholdt sig til strafudmålingen og ikke skyldsspørgsmålet. Den slovakiske mand har allerede nået at sidde fængslet i 50 dage.

Slovakiet blev medlem af EU i 2004 sammen med Tjekkiet, Estland, Cypern, Letland, Litauen, Ungarn, Malta, Polen og Slovenien.

Forrige artikel Henrik Sass forlader Folketinget og bliver direktør for kapitalfonde Næste artikel Nordea-direktør ny formand for Finanssektorens Arbejdsgiverforening