Holstein: Hizb ut-Tahrir-melding gave til blå blok

SALAFISME: Danskerne foretrækker Dansk Folkepartis udlændingepolitik, viser ny måling. Derfor kommer Hizb ut-Tahrirs krav om, at muslimer ikke må stemme, som en gave til blå blok, vurderer politisk kommentator Erik Holstein.

Der skal meget til at ryste en garvet journalist og studievært som Allan Silberbrandt.

Alligevel skete det fredag aften på TV 2 News ikke bare én, men to gange.

Første gang, da salafisten Adnan Avdic i et direkte interview forsøgte at begrunde Hizb ut-Tahrirs krav til muslimerne om ikke at måtte stemme ved det forestående folketingsvalg. Her endte seancen med, at Adnan Avdic efter at have besvaret Silberbrandts spørgsmål med en byge af modspørgsmål for åben skærm flåede mikrofonen af og erklærede “I helvede med grundloven”.

Anden gang var så, da studieværten senere på aftenen genså interviewet med salafisten, og ved vejs ende stadig var så lamslået, at han, da sekvensen var overstået, sad apatisk lænet tilbage i værtsstolen og lignede ét stort spørgsmålstegn.

Nu er udlændingespørgsmålet tilbage
Talestrømmen var da også så voldsom, at den dagen derpå af flere aktører udlægges som et varsel om, at udlændingespørgsmålet for alvor kan have fundet vej ind i valgkampen.

I en klumme på Altinget betegner kommentator David Trads Hizb ut-Tahrirs krav som en taktisk gave til blå blok. Tidligere integrationsminister Søren Pind var da også hurtig til at stille spørgsmålet, om der “under en rød regering vil komme flere eller færre af hans slags”.

Nu gentager Dansk Folkeparti så partiets krav om, at Hizb ut-Tahrir skal opløses, og at der skal ryddes grundigt op i de yderligtgående islamiske miljøer.

”Det er direkte modbydeligt, at islamister turnerer rundt og opfordrer muslimer til at undlade at stemme, fordi Koranen er hævet over demokratiet. Det er helt uacceptabelt. Det viser, at visse muslimer overhovedet ikke burde befinde sig i et demokratisk land som Danmark, hvor vi netop har fejret 100-året for kvindernes valgret,” siger Pia Kjærsgaard og fortsætter:

”Islamisternes undergravende virksomhed er anledning til, at Dansk Folkeparti endnu en gang vil kræve, at organisationer som Hizb ut-Tahrir skal opløses, og at en indretning som moskeen på Grimhøjvej, hvorfra gale imamer har rekrutteret unge til hellig krig, skal lukkes omgående. Vi kan gøre det med Grundloven i hånden.”

Måling: DF's udlændingepolitik mest populær
En frisk måling foretaget af Norstat for Altinget viser da også, at DF gør klogt i at spille udlændingekortet. Målingen viser, at 34 procent af vælgerne foretrækker Dansk Folkepartis udlændingepolitik.

Det er klart den højeste opbakning til et parti i målingen. 13 procent peger på Socialdemokraternes udlændingepolitik som deres foretrukne, mens 10 procent er mest på linje med Venstres politik på området.

Politisk kommentator på Altinget Erik Holstein er da heller ikke i tvivl om, at det er udtalelser som ovenstående fra radikale muslimske miljøer, der kan være med til at skaffe blå blok momentum i valgkampens sidste to uger.

“Det gør et stort indtryk på mange mennesker, når en person, der er kommet til Danmark som flygtning, viser sig at bekæmpe alt, hvad det danske samfund står for. Der er uden tvivl en gave til blå blok,” siger han.

Flere har forsøgt at neddrosle sagen ved at minde om, at Hizb ut-Tahrir kun repræsenterer omkring 1.000 herboende muslimer. Erik Holstein tror dog ikke, at man vil se politikere forsøge at tone udtalelserne ned – dertil er sagen for kontroversiel.

SF: Inviter en nydansker ind i dit hjem
I SF lægger integrationsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt da også ud med at kalde Adnan Avdic for en "klaphat". Og mener, at det er svært at finde en dansk politiker, som ville tøve med at tage afstand fra hans synspunkter.

Alligevel advarer hun imod at gå Dansk Folkepartis vej og bruge udtalelserne som legitimation for et bredere angreb på det muslimske miljø.

"Personligt er jeg gået fra dør til dør i flere udsatte boligområder for at opfordre muslimer til at stemme. Og her mødes jeg er nysgerrige mennesker, som gerne vil stemme, men som ikke nødvendigvis har fået demokratiet ind under huden som os andre," siger hun.

Frem for at gå til angreb på nydanskerne mener hun i stedet, at man skal invitere dem ind i sit hjem. Og vise dem, at etniske danskere også er interesseret i en vellykket integration.

"Hvor mange danskere har nogensinde haft en nydansker på besøg? Jeg har talt med en nydansker, som i løbet af 33 år i Danmark kun har været inde i et dansk hjem tre gange. Det siger noget om, at integration går begge veje, og at vi også skal gøre en indsats for at få det til at fungere," siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Forrige artikel Eksperter sår tvivl om Venstres jobreform Eksperter sår tvivl om Venstres jobreform Næste artikel Yahya Hassan har underskrifter nok til at stille op Yahya Hassan har underskrifter nok til at stille op